Inzameling textiel voor de Clini Clowns - Zwartsluis Actueel | Zwartsluis Actueel

2022-06-18 21:00:49 By : Ms. Cherry Feng

Zwartewaterlanders kunnen op woensdag 15 juni textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Clini Clowns. Komende week valt er voor deze actie een speciale afvalzak op de deurmat. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan ook andere vuilniszakken of plastic zakken gebruiken.

Inwoners van Zwartewaterland kunnen de afvalzakken vullen met nieuwe of gebruikte kledingstukken. Ook tassen, hoeden, petten, schoenen, knuffels, riemen, gordijnen, beddengoed, handdoeken, sokken en poetsdoeken zijn welkom. Inzamelbedrijf Climpex verzamelt het textiel in en verwerkt dat.

Het is belangrijk dat het textiel droog en schoon is. Zorg daarom dat de zakken goed afgesloten zijn. De ingezamelde kleren zijn niet bruikbaar als er bijvoorbeeld verf- of olievlekken zitten. Gaten of ontbrekende onderdelen zijn geen probleem. Vloerbedekking (matten en tapijt), kussens, dekbedden, speelgoed en breigaren horen niet in de afvalzakken thuis. Deze materialen moeten bij het grofvuil.

Clini Clowns bezorgen zieke kinderen een zorgeloos moment en zorgen dat mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat doen ze in Nederland al meer dan 25 jaar. Het fenomeen Clini Clowns waaide over uit de Verenigde Staten.