Binnenkijken bij Lindy in Blijdorp: 'Ik douche in de gang'

2021-12-27 11:05:38 By : Mr. Kevin Xiao

Lindy Kuit (29) kocht vijf jaar geleden haar eerste appartement in Blijdorp. Of eerder gezegd appartementje, want ze woont op 55 vierkante meter. En die meters zijn volop benut. “Ik douche in de gang en mijn vriend Tom heeft gelukkig geen grote kledingkast.”

Lindy’s paleis uit de jaren dertig kostte een ton, een prijs die nu onvoorstelbaar is in Blijdorp. “Meer was het ook niet waard; er lag centimeters stof en we hebben veel verbouwd. De badkamer is vergroot, dus ik douche letterlijk in een deel van de gang. Een oudere buurvrouw vertelde dat hier vroeger een compleet gezin woonde. De bedjes waren gestapeld en op het balkon stond een kolenkit voor de kachel.”

Lindy is gek op design- en vintagemeubels. Die liefde komt bij haar opa vandaan. “Ik hou echt van oude shit, dus ik struin regelmatig Marktplaats, Catawiki en Instagram af. Mijn opa was vroeger al een echte hosselaar, hij had loodsen in Vlaardingen en verkocht allerlei meuk. Hij zei altijd: ‘Hoe langer je iets bewaard, hoe meer centjes het oplevert.’ Tijdens mijn studie is die liefde voor geschiedenis, kunst en architectuur verder ontwikkeld. Van mijn eerste salaris kocht ik een groene lamp, dat ding was een rib uit mijn lijf.”

Lees verder onder de foto’s >

In de slaapkamer ligt een prachtig Perzisch tapijt van haar oma en staat een ‘design-achtige’ bureaustoel. “Grappig, want die was maar twee tientjes op de rommelmarkt!” De eethoek is een mix van design, Ikea, geel en golven. De woonkamer hangt vol met prints en foto’s. “Van mijn favoriete serie Mad Men tot mijn moeder en de oude Rotterdamse vismarkt.” Op de vloer ligt een wit kleed uit Marokko, die Lindy kocht via Instagram. “Ik krijg een halve hartverzakking als mijn moeder daar een glas rode wijn drinkt.”

De meubels en kleuren in Lindy’s appartement zijn met alle zorg uitgezocht. Maar één van haar vondsten is favoriet: “Mijn Alky Chair. Het is een geliefd ontwerp van Giancarlo Piretti uit de jaren zestig. In Amerika gaan ze voor duizenden euro’s over de toonbank. Twee jaar geleden heb ik deze kunnen kopen via Catawiki, en laten stofferen in Schiedam. Het is echt mijn stoel, ik zit hier graag met de krant of een boek.”

Lees verder onder de foto’s >

Naar verwachting verhuizen Lindy en Tom in 2022 naar het Zuiderziekenhuis. “Mensen verklaren me voor gek: van Blijdorp naar Zuid? Ik heb hier echt een goede tijd gehad, maar de wijk is ook veranderd. In Blijdorp is het wonen, wonen, wonen. Dus we zijn wel toe aan iets anders. En heel leuk: we hebben straks 120 vierkante meter! Ik denk dat we alles gewoon meenemen en daar kijken hoe het staat en wat erbij kan.” Twee dingen zijn zeker: Tom kan meer kleding gaan kopen, en Lindy meer meubels.

We vonden Lindy via haar Instagram-account @bobsinterior, maar nu rest alleen nog de vraag: wie is Bob? “Oh, dat is gewoon mijn broertje!”

Ook jouw huis op indebuurt Rotterdam? Mail ons, of stuur een bericht via Instagram. Dan komen we snel bij je binnenkijken.

In het oude Havenziekenhuis aan het Haringvliet kun je sinds mei 2021 wonen. Ester Netten (27) is één van de…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Rotterdam en blijf op de hoogte van alles over en rondom Rotterdam.

Bij Fabio ontdek je de échte Italiaanse keuken: ‘Onze Romeinse rijstballetjes zijn waanzinnig lekker’

Aangeboden door La Vita è Bella

Aangeboden door Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV)

Binnenkijken bij Lindy in Blijdorp: ‘Ik douche in de gang’

Aangeboden door Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV)

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2021 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden