Binnenkijken in het speelse huis van de familie Hoff: 'Mijn man wordt weleens gek van mij' - indebuurt Apeldoorn

2022-06-18 20:58:20 By : Ms. Doris Yi

Selma Hoff (39) woont sinds 6,5 jaar met haar man Rogier (39), dochters Vajèn (8) en Avine (5) en pup Evi in een vrijstaand huis in de buurt Loolaan-Noord. In fases klusten ze hun droomhuis tevoorschijn. “Het was bijna een fulltime baan.”

Als we het vrijstaande huis uit 1928 binnenstappen, worden we begroet door een wandvullend modern kunstwerk. De kleuren van de verschillende vormen op het tapijt matchen met de kleuren in de glas-in-loodramen. “Gemaakt van restmaterialen van de verbouwing en resten verf”, zegt Selma. “Ik ben er erg trots op.”

De vrolijke, felle kleuren en speelsheid zijn in het hele huis zichtbaar. “Ik ben een kleurrijk persoon, we zijn een druk en dynamisch gezin. Daar zou een zwartwit interieur niet bij passen.”

tekst gaat door onder de foto’s

Selma en Rogier verbouwden een huis in Utrecht voordat ze naar Apeldoorn verhuisden. “In Utrecht hadden we het niet slecht, maar we zochten iets met wat meer ruimte en rust rondom.” De van oorsprong Groningse en Twentenaar vonden hun volgende project in Apeldoorn. “Het huis had een mooie grote tuin en we konden het voor een mooie prijs kopen.”

tekst gaat door onder de foto’s

Het stel pakte het huis meteen groots aan en deed daarbij heel veel zelf. Beneden was een badkamer, die verplaatsten ze naar boven. Op de plek van de badkamer plaatsten ze een keuken en daar waar de keuken zat, staat nu de eettafel. Daarachter bouwden ze een stuk uit richting de achtertuin, met veel ramen. “Zo kan je echt goed van de tuin genieten, ook als je binnen zit”, zegt Selma.

tekst gaat door onder de foto’s

“Het mooie van een huis dat opgeknapt moet worden is dat je het helemaal zelf kunt indelen”, zegt de interieurontwerper. Selma heeft Interior Design and Styling aan de Jan des Bouvrie Academy gestudeerd en vervolgens jarenlang interieurontwerper bij grote woonwinkels zoals Eijerkamp gewerkt. Sinds dit jaar is ze voor zichzelf begonnen. “Ik heb veel geleerd in mijn werk en ook tijdens de verbouwingen. Inmiddels weet ik hoe een huis technisch in elkaar zit. Dat helpt bij het ontwerpen van keukens, badkamers en meubels.”

Het mooie van een huis dat opgeknapt moet worden is dat je het helemaal zelf kunt indelen

“Het leuke van interieur vind ik dat het groeit, dat het dynamisch is”, zegt Selma. Een voorbeeld daarvan is de zelf gecreëerde bijkeuken, met kapstok, wasmachines, opbergkasten en daarachter een yoga- en speelkamer, die tegen de oude tuinschuur is aangebouwd. “Ons gezin verandert, dus het huis verandert mee. Het groeit mee met je leefstijl.”

tekst gaat door onder de foto’s

Qua interieur houdt Selma ervan om zo nu en dan iets nieuws te proberen. “Mijn man wordt weleens gek van mij”, lacht ze. “Al die projectjes… En hij moet me wel helpen, haha. Maar hij heeft er ook wat over te zeggen hoor, het is niet alleen mijn interieur.” Zo is het huis nooit helemaal af, maar voorlopig doen ze het even rustig aan. “Het verbouwen en klussen was bijna een fulltime baan.”

In huis staat een mix van design meubels, Marktplaats-vondsten en spullen met een verhaal. “De kast achter de eettafel hadden de vorige bewoners in de schuur staan. Het was een soort kluskast met gereedschap erin. We kregen ‘m cadeau bij het huis”, glundert Selma. Het theelicht in de vensterbank is van haar overgrootmoeder geweest. Daar bovenop staat een modern vormgegeven theekan. “Dat vind ik leuk, zulke combi’s maken.” De roze fauteuil in de woonkamer en plafondlamp boven de eettafel zijn designstukken die al een tijd met haar meereizen. “Verder koop ik ook bij HEMA, Kwantum en Karwei.” En niet alleen het zelfgemaakte wandkunstwerk, ook de salontafel is zelf geknutseld, van restmaterialen.

Ze hebben het huis bovendien niet gekocht en verbouwd om weer snel door te verkopen. “Inmiddels is het huis het dubbele waard. Maar we verkopen het niet, we blijven hier minstens tien jaar wonen. De wijk verjongd langzamerhand ook, er komen steeds meer jonge gezinnen wonen.”

Het volgende project staat niet in, maar naast het huis. Een oude Volkswagen T2 camperbus. “Geïmporteerd uit Brazilië. Tot nu toe hebben we er nog geen plezier van gehad”, lacht Selma. “Er moet nog wat aan gebeuren. Wellicht kan ik er straks mee rondrijden voor mijn werk.”

Meer zien van het huis en van Selma’s interieurwerk? Bekijk haar website en Instagram.

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected] , dan nemen we contact met je op!

We kijken deze keer binnen bij deze monumentale villa aan de Loolaan 47, gebouwd in 1902. Sinds 2002 wordt deze…

indebuurt verloot 3 waardebonnen voor Center Parcs

Via indebuurt maak je kans op een waardebon van 150 euro voor Center Parcs.

Zin in een weekendje Center Parcs? indebuurt verloot 3 waardebonnen

Binnenkijken bij Zorgvilla Apeldoorn: ‘Een warm thuis voor senioren’

Eindelijk is er een écht origineel cadeau op de markt: en hier koop je hem in Apeldoorn

Aangeboden door Mijn eerste 18 jaar

Aangeboden door Paleis Het Loo

Aangeboden door René Vos Gorssel

Aangeboden door Steenvlinder B.V.

Aangeboden door Seats and Sofas

Aangeboden door Steenvlinder B.V.

Aangeboden door Paleis Het Loo

Aangeboden door Steenvlinder B.V.

Van barbecue met livemuziek tot yoga in het museum: 7 x een uitje op Vaderdag

Aangeboden door Seats and Sofas

Aangeboden door Steenvlinder B.V.

Blijf op de hoogte van alles uit Apeldoorn

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden