Chris van LAB-1 is even klaar met klussen: 'We kunnen niet wachten tot we ook events mogen organiseren'

2022-09-17 12:38:00 By : Mr. Raphael Zeng

Sinds de opening in 2019 is Chris de Zeeuw al bezig om LAB-1 terug te brengen naar de staat waarin de bioscoop in 1978 werd opgeleverd. Daar had hij dankzij drie lockdowns zeeën van tijd voor. Chris: “Gelukkig kunnen bezoekers het resultaat nu eindelijk komen bewonderen.”

Films draaien er sinds 25 januari gelukkig weer en ook voor quizavonden, comedynights, borrels en het spelen van boardgames kunnen we weer naar LAB-1. “Honderd bezoekers op anderhalve meter in zaal 1 is niet rendabel, dus zaalhuur voor onder andere bedrijfsfeesten én onze eigen events staan nog even on hold“, zegt Chris.

Tekst gaat verder onder de foto >

“Momenteel installeren we in zaal 1 en 2 de nieuwe geluidsapparatuur”, zegt Chris. “Dat is echt top of the bill spul uit Italië, dus alleen al daarom kan ik niet wachten tot we weer feesten mogen geven. We zoeken wel nog een paar echte bartijgers (m/v) die tijdens die events willen komen knallen. Die kunnen nu al beginnen als ze willen, maar nu betekent dat nog even popcorn, cola en bioscoopkaartjes verkopen.”

Bovengenoemde zalen zijn volledig gestript. De stoelen, het welbekende rode tapijt met de sterren en de schuine skihellingen gingen eruit en ook al het zwarte plaatwerk is weg. Vervolgens werd de lobby in ere hersteld en er werd een begin gemaakt met het trappenhuis. “Die is nu ook klaar”, zegt Chris. “De leuningen zijn kaalgeschuurd en gebeitst. Oorspronkelijk was dit best een chique bioscoop. Dat zie je nu weer.”

Tekst gaat verder onder de Instapost >

A post shared by LAB-1 (@lab_1_eindhoven)

“We zijn in ieder geval al heel erg blij dat we weer films mogen draaien”, gaat Chris verder. “En wat voor films! Zo kun je op zaterdag 26 en zondag 27 februari de The Godfather eindelijk weer eens in het groot zien. De klassieker van Coppola bestaat deze maand vijftig jaar. Voor de liefhebbers van Japanse arthouse hebben we een retrospectief van regisseur Yasujiro Ozu en met Valentijnsdag kun je romantisch met je lief naar Casablanca.”

“Daarnaast hebben we de reguliere filmagenda natuurlijk. Met nieuwe én oudere titels. Zo kun je kiezen uit House of Gucci, Nightmare Alley en Spielbergs West Side Story, maar we draaien ook The Matrix en Close Encounters of the Third Kind. Je ziet het: wij zijn echt voor iedereen leuk.”

Aangeboden door ANAC Carwash Eindhoven

Restaurant Sun On kreeg een metamorfose: ‘Twee keukens in één’

Aangeboden door ANAC Carwash Eindhoven

Stem op ons! indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar

Aangeboden door ANAC Carwash Eindhoven

Aangeboden door ANAC Carwash Eindhoven

Blijf op de hoogte van alles uit Eindhoven

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden