Handelsonderneming A.J. Verhagen Schaijk: 60 jaar ervaring in huiden | Arenalokaal.nl

2021-12-27 11:08:31 By : Ms. Tina Z

SCHAIJK - Bent u op zoek naar een dierenhuid als vloerkleed, voor een poef of dekentje in een stoel? Dan kunt u terecht bij Handelsonderneming A.J. Verhagen aan de Schansweg 2a in Schaijk.

Eigenaar Verhagen heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel van dierenhuiden, zeemleer en leren kleding. “Als dertienjarige kwam ik in deze branche terecht. Veertig jaar heb ik alleen maar zeemleer gedaan. Mijn bedrijf heb ik overgedragen aan mijn zoon. Zelf doe ik nog in huidenhandel. Ik vind het te leuk om ermee te stoppen”, weet de 78-jarige Verhagen.

Diverse soorten De opslagplaats van dierenhuiden biedt een rijke verzameling aan diverse soorten huiden. “Kijk, deze zijn van een schaap”, vertelt Verhagen, terwijl hij een stapel huiden met witgele wol laat zien. “De schapenhuiden komen allemaal uit Nederland. Maar ik heb ook koeien-, geiten- of rendierhuiden.”

Er is een grote variatie aan natuurlijke kleuren zoals zwart, bruin, grijs of een mix ervan en aan groottes. “Welke huid je ook kiest, de kwaliteit van de huiden is altijd even goed”, benadrukt de verkoper. “De dieren worden overigens niet geslacht voor de huid. Het is een restproduct dat wordt bewerkt om er een mooi product van te maken”, voegt hij toe.

De prijzen voor de huiden variëren naar gelang de diersoort en de grootte “Zo kost een geitenhuid 27,50 euro, een schapenhuid 40 euro en een koeienhuid tussen de 115 en 195 euro.”

Interesse? Bel 0486-462055. Bezichtiging enkel op afspraak.