Kind (8) plast op tapijt in Koranschool, riskeert doodstraf in Pakistan

2021-12-27 11:16:40 By : Ms. ZENG Sweet

Een achtjarig jongetje uit de provincie Punjab is opgepakt omdat hij op een tapijt heeft geplast in een Koranschool. Het kind wordt beschuldigd van blasfemie, en is daarmee de allerjongste beschuldigde ooit in Pakistan. Het kind riskeert de doodstraf.

Het jongetje had volgens de aanklagers expres op het tapijt van een schoolbibliotheek in het dorp geplast. Het incident escaleerde omdat hij behoort tot een hindoe-minderheid. Het kind werd vervolgens opgepakt, een week later weer vrijgelaten, en nu is de jongen weer opgepakt omdat zijn leven niet meer zeker is.

Dorpsbewoners reageerden woedend toen ze hoorden dat de jongen weer op vrije voeten was; uit protest vernietigden ze huizen en verwoestten een hindoe-tempel. De politie moest ingrijpen. De familie van de jongen is om veiligheidsredenen het dorp uitgevlucht.

Tekst loopt verder onder de tweet.

You are free to go you temple? Watch this brazen attack on a temple in the broad daylight. Another bad day for #Hindus as Ganesh #Temple in Bhong city of Rahimyar Khan was attacked by miscreants. The beasts daringly live telecast the attack on Facebook: https://t.co/uVq8UYBkQB pic.twitter.com/SzGrtIxEzk— Kapil Dev (@KDSindhi) August 4, 2021

You are free to go you temple? Watch this brazen attack on a temple in the broad daylight.

Another bad day for #Hindus as Ganesh #Temple in Bhong city of Rahimyar Khan was attacked by miscreants. The beasts daringly live telecast the attack on Facebook: https://t.co/uVq8UYBkQB pic.twitter.com/SzGrtIxEzk

Een gezinslid vertelde tegen The Guardian vanaf een geheime locatie dat de jongen niet begrijpt wat er aan de hand is. Ook heeft hij niet door dat zijn leven in gevaar is. In Pakistan staat de doodstraf op blasfemie, maar die is voor dit misdrijf tot nu toe nog nooit uitgevoerd.

Juridische experts reageren geschokt op de actie: nog nooit is een 8-jarig kind beschuldigd van godslastering in Pakistan.

Het is in het verleden vaker voorgekomen dat deze wet tegen religieuze minderheden wordt gebruikt om hen te onderdrukken. Met als gevolg dat de verdachten serieus gevaar lopen; zij worden aangevallen en vermoord door bendes.

De premier van Pakistan, Imran Khan, veroordeelde de aanval via Twitter. Hij heeft de politie opgedragen actie te ondernemen tegen de aanvallers.

Strongly condemn attack on Ganesh Mandir in Bhung, RYK yesterday. I have already asked IG Punjab to ensure arrest of all culprits & take action against any police negligence. The govt will also restore the Mandir.— Imran Khan (@ImranKhanPTI) August 5, 2021

Strongly condemn attack on Ganesh Mandir in Bhung, RYK yesterday. I have already asked IG Punjab to ensure arrest of all culprits & take action against any police negligence. The govt will also restore the Mandir.