Mama Shelter opent eerste vestiging in Portugal in 2022

2021-11-17 09:04:11 By : Mr. Vico LEE

Mama Shelter, de unieke Franse keten van gedurfde, kleurrijke en leuke hotels, landt in Lissabon en wordt het eerste Mama-adres op het Iberisch schiereiland: Mama Lisboa gaat naar verwachting op 12 januari 2022 open.

Mama Shelter is een familiebedrijf dat de hotelwereld heeft verstoord met zijn excentrieke, brutale, leuke en benaderbare benadering van gastvrijheid. Mama Shelter, opgericht in Parijs in 2008 door de familie Trigano (mede-oprichters van Club Med), biedt haar gasten een combinatie van gedeeld plezier, betaalbaarheid en uitzonderlijke service in steden en buurten met een uniek verhaal.

Mama Lisboa ligt in het hart van Lissabon, tussen het levendige Príncipe Real en het monumentale Markies van Pombal-plein, op slechts 10 minuten lopen van het Eduardo VII-park, dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt. Gasten van Mama Lisboa bevinden zich op een steenworp afstand van beruchte historische schatten en attracties die erop wachten om ontdekt te worden. Omringd door traditionele cafés en culturele instellingen, naast de iconische Botanische Tuin en de bekende Liberdade Avenue, wordt Mama Lisboa ondergedompeld in de dynamische sfeer van de stad voor een echte Lisboeta-ervaring.

Mama Lisboa weerspiegelt het karakter van de Portugese hoofdstad en krijgt een levendig en kleurrijk gevoel, evenals meer "cutting-edge" ontwerpelementen, met de hand getekend en op maat gemaakt om een ​​omgeving te creëren die (bijna) zo uniek is als een van de zeven heuvels van Lissabon. Mama Shelter brengt de geest van de hoofdstad tot leven en wil een ruimte zijn waar zowel toeristen als de lokale bevolking samen kunnen komen en een verscheidenheid aan ervaringen kunnen delen. Het hotel zal altijd open zijn voor gasten die alleen de bar en het restaurant op het dak willen bezoeken - een belangrijk kenmerk van het Mama Lisboa-concept, dat mede-oprichter Serge Trigano beschrijft als "een restaurant met kamers erboven".

Mama Shelter-hotels bevinden zich in steden met een rijke geschiedenis en leven, en nemen het lokale erfgoed over. Het ontwerp van Mama Lisboa is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de Portugese hoofdstad. Gemaakt door het eigen ontwerpteam van het bedrijf, Mama Design Studio, is de authentieke stijl die de muren, vloeren en plafonds van Mama Lisboa siert een speelse mix van popcultuur, bohemienstijl en Portugees maritiem erfgoed. Van de Viúva Lamego-tegels op de gevel tot het blauwe golftapijt op de slaapkamervloeren, Mama Lisboa is ontworpen om een ​​warme ruimte te creëren - een ruimte die voor haar gasten zorgt - terwijl ze de vrije geest oproept die de frisse, zoute lucht van de nabijgelegen rivier de Taag.

In het restaurant van Mama Lisboa, een Portugese herinterpretatie van een Franse brasserie, wordt een menu geserveerd dat smakelijke Portugese klassiekers, Franse specialiteiten en de klassieke kenmerkende gerechten van Mama Lisboa combineert. Naast het restaurant zal op het nieuwe adres een pizzeria komen waar de bekende Mama pizza's worden geserveerd - die voor het eerst ook kunnen worden meegenomen. Er is ook een grote eilandbar, gemaakt van lokaal marmer, waar heerlijke cocktails, Portugese koffiespecialiteiten en vers geperste sappen en smoothies worden geserveerd. Eten en drinken kan binnenshuis worden genoten in een vrolijke sfeer die een modern popdecor combineert met prachtige elementen van Portugees erfgoed - betegelde zuilen, kapitelen versierd met Bordallo Pinheiro-viskeramiek, hangende visvormige lampen; of buiten, op een groen, wit en terracotta geschilderd terras badend in de zon van Lissabon en de perfecte plek voor de ultieme gastronomische ervaring. 

Als de zon ondergaat, is Mama Lisboa de ideale plek om te zijn. Met een indrukwekkend uitzicht over Lissabon en de rivier de Taag, is het dakterras van het hotel de perfecte plek om de gouden zon te zien ondergaan boven de skyline van de stad. Het dak is geopend van 's ochtends tot 's avonds en heeft een keuken, een briketbar, een DJ-station en verschillende ruimtes om achterover te leunen, te relaxen en te ontspannen. 'S Nachts of overdag, onder de kerstverlichting of de blauwe lucht van Lissabon, nodigt het dak van Mama Lisboa zijn gasten uit om blijvende herinneringen te creëren.

Verdeeld over acht verdiepingen, werden de 130 slaapkamers van Mama Lisboa ontworpen door Mama Design Studio om de perfecte gezellige sfeer te creëren. Met open badkamers en een op Portugese tegels geïnspireerd tapijt dat de hele verdieping bedekt, weerspiegelen de kleurrijke slaapkamers de rijke geschiedenis van Portugal. De gebruikte authentieke materialen variëren van tafelbladen gemaakt van gerecyclede flessenstoppen geproduceerd in Portugal, smart-tv's ingelijst in kurk (een van de schatten van Zuid-Portugal), lampenkappen gemaakt van Portugees stro en decoratieve kunstwerken van Bordallo Pinheiro. De slaapkamers zijn ook voorzien van gratis WiFi, gloednieuwe biologische en plasticvrije producten en een tv met een ruime keuze aan aanvullende films (ook alleen voor volwassenen).

"Mama Lisboa is een compendium van het verblindende licht van de stad, van de energie en nonchalance die daar heersen, van de moderniteit en creativiteit van haar inwoners. Je enige dilemma zal zijn om jezelf los te rukken om naar buiten te gaan en de magie van ervaring te ervaren deze stad”, legt Serge Trigano, medeoprichter van Mama Shelter, uit.

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Twee keer per week alle hotelupdates

Na 27 jaar Hotel De Kroon in Oirschot te hebben gerund, hebben Helma en Boy Wolswijk besloten een punt achter hun loopbaan als hoteleigenaar te zetten en met pensioen te gaan. Wolswijk vertelt het Eindhovens Dagblad: "Corona heeft het proces wat versneld, we hadden meer tijd na...

Er komt financiële steun voor bedrijven die getroffen worden door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag 13 november van kracht zijn. Het kabinet vervangt de eerder aangekondigde Vaste Lasten Nacht Afsluiting (VLN) door de Vaste Lastentoeslag (TVL) . Het doel is g...

Aanstaande woensdag spreekt branchevereniging KHN met het vertrekkende kabinet over de huidige coronamaatregelen. Ook minister Stef Blok Blok van Economische Zaken zal bij de bijeenkomst aanwezig zijn. Het streven van KHN is om de openingstijden te verruimen. Nu is de horeca verplicht om de d...

Van afgelegen hotels in het hart van hun lokale gemeenschap tot verfijnde restaurants die zich uitsluitend richten op lokale, seizoensgebonden producten. Deze uitzonderlijke eigendommen bieden reizigers een schat aan nieuwe horizonten om te verkennen. Maak kennis met deze negen nieuwe leden uit heel…

Het vertrekkende kabinet heeft afgelopen vrijdagavond nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Dit artikel bevat alle nieuwe maatregelen. De horeca moet om 20.00 uur de deuren sluiten en een vaste zitplaats is verplicht. Ook het coronaticket blijft verplicht. Evenementen mogen doorgaan, maar...

De horeca moet vanaf zaterdagavond 13 november minimaal drie weken de deuren sluiten om 20.00 uur. Ook niet-essentiële winkels sluiten om 18.00 uur. Deze gedeeltelijke lockdown heeft het kabinet vanavond tijdens de persconferentie aangekondigd. Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde...

Twee keer per week alle hotelupdates

Twee keer per week alle hotelupdates