Nieuwe modulaire collectie Tarkett - Interieurjournaal.com

2021-11-17 09:11:17 By : Ms. Maggie Wang

Met de ID Inspiration-collectie kunnen ontwerpers eenvoudig een vloer creëren en een ruimte flexibel transformeren. De collectie bevat realistische hout- en steendessins en is verkrijgbaar vanaf mei 2021. De collectie omvat 100 stijlen (van eigentijds tot klassiek, van zacht tot opvallend) en zeven maten. ID Inspiration combineert de verfijning van high-definition printen met een ultra-mat effect. Bovendien biedt de nieuwe vinylcollectie volgens Tarkett uitzonderlijke weerstand met duurzaamheid dankzij de PU-technologie Tektanium™: een coating die ook zorgt voor een ultramatte afwerking.

De nieuwe collectie is ontworpen en gemaakt in Europa. De vinylcollectie is bedrukt met inkt op waterbasis, bevat geen ftalaten en voldoet aan verbeterde milieu- en luchtkwaliteitsnormen. Tarkett stelt verder dat de collectie ultralage VOS-emissies heeft, wat een optimale luchtkwaliteit binnenshuis garandeert. De tegels bevatten tot 40,7% gerecycled materiaal en al het snijafval van ID Inspiration wordt gerecycled via Tarkett's Restart® recycling- en terugnameprogramma, ook na gebruik.

Drie ontwerpfamilies - Naturals, Authentics en Classics - gebruiken respectievelijk digitaal printen, diepdruk en rotogravure om de meest ultrarealistische modulaire vinylvloeren op de markt te produceren.

Voor elk dessin in de Naturals collectie wordt een scan van een stuk hout of steen gemaakt om de natuurlijke imperfecties en nuances over te brengen naar een digitale print. Terwijl traditionele vloerbedekkingen meestal beperkt zijn door het gebruik van herhalende patronen (3 m² voor traditionele diepdruk), biedt ID Inspiration Naturals ontwerpen zonder herhalingen tot 12 m², wat overeenkomt met 50 unieke stroken (20 x 120 cm). Elke plank is uniek in textuur en nerf, waardoor zeer realistische weergaven mogelijk zijn.

iD Inspiration is beschikbaar voor middelzwaar, zwaar en zeer intensief commercieel gebruik. De vloeren zijn snel en eenvoudig te leggen, verkrijgbaar in een lijm- of kliksysteem.

www.dessotarkett.nl www.tarkett.nl

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, residentieel, woning, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, horeca, vloer, vloerbedekking, tapijt, tapijt, garen, textiel, recycling, tektanium, vinylcollectie, ID-inspiratie, #dessotarkett, #tarkett, #desso, #dessotarkett, #herstart

Ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws in je mailbox!

Vul je e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van jouw voorkeuren.