Nieuwe backing Interface - Interieurjournaal.com

2021-11-22 14:35:44 By : Mr. Alex Lau

Vanaf nu zijn alle tapijttegelproducten van vloerfabrikant Interface die in Europa worden geproduceerd standaard voorzien van de Cquest™ Bio backing. Om dit te realiseren is de Europese fabriekslocatie in Scherpenzeel omgebouwd. Cquest Bio is Interface's nieuwe biocomposiet backing en is gemaakt van gerecyclede en biobased (hernieuwbare) materialen, die netto CO2-negatief zijn. Door volledig over te stappen op biocomposiet backings, stopt het vloerenbedrijf met het gebruik van de Graphlex® backing en wordt het meer CO2-intensieve bitumen vervangen door biocomposiet. Het is een belangrijke stap in de Climate Take Back-missie van het bedrijf om tegen 2040 een CO2-negatief bedrijf te zijn.

Interface kondigde voor het eerst de beschikbaarheid van zijn CQuest Bio-backing aan in 2020. Vervolgens lanceerde Interface zijn eerste CO2-negatieve tapijttegels (cradle-to-gate) in maart 2021. Interface beweert dat sinds 2018 alle Interface-vloerproducten (tapijttegels, LVT en Nora® rubber) zijn gedurende de gehele levenscyclus CO2 neutraal door het Carbon Neutral Floors™ programma.

nieuws, interieur, backing, bio, biocomposiet, tapijttegel, rubberen vloer, klimaatneutraal, co2, innovatie, levenscyclus, fabriek, Scherpenzeel, #interface, #nora

Ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws in je mailbox!

Vul je e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van jouw voorkeuren.