Olivia Wilde en Don't Worry Darling geteisterd door roddelpers

2022-09-10 14:29:59 By : Ms. Panda Chen

'Onschuldige roddels' zijn soms niet zo onschuldig als men denkt...

Slechte publiciteit is ook publiciteit, maar er zijn al zó veel woorden vuil gemaakt aan de debuutfilm van Olivia Wilde, Don't Worry Darling, voordat 'ie zelfs verschenen is, dat enige nuance binnen de hysterische gossip wel op z'n plaats is.

Harry Styles grapt over spugen op Chris Pine tijdens het Venice Film Festival >

Hebben we alle heisa rondom de rechtszaak van Johnny Depp en Amber Heard eindelijk achter de rug, begint zich een nieuw celebrity-drama af te spelen. Het drama rondom Don't Worry Darling, de debuutfilm van Olivia Wilde. Waarom geven we zoveel om de privélevens van deze celebrities, aan informatie die totaal voorbij gaat aan de essentie van hun bekendheid?

Eigenlijk moeten we terug naar waar het begon, toen Wilde and Don't Worry Darling-hoofdrolspeler Harry Styles voor het eerst out in the open hand-in-hand werden gespot tijdens een bruiloft van zijn manager. Het internet ging door het dak, want een datende Harry Styles en Olivia Wilde, terwijl ze samen werkten aan een film én Olivia nog niet zo heel lang geleden scheidde van haar ex-verloofde Jason Sudeikis? Dat kon natuurlijk niet. Hoewel ze inmiddels al een tijdje daten, stonden Olivia, Harry en de film onder een enorm vergrootglas en kwamen er steeds meer speculaties over de gang van zaken op de set. Was de oorspronkelijk gecaste Shia LaBeouf ontslagen of toch vriendelijk verzocht om te vertrekken? En dan Florence Pugh, die toch wel heel weinig reclame maakte voor een film waarin zij de hoofdrol speelt. Heeft Florence misschien moeite met de relatie van Styles en Wilde? Een 'betrouwbare bron' verzekerd van wel. Alle gebeurtenissen, groot of klein, bleken voer voor een nieuwe roddel.

Waarom praten over het werk en talent van Olivia, als er ook beelden zijn van Harry Styles die spuugt op Chris Pine? Het lijkt erop dat Olivia Wilde en haar film slachtoffer zijn geworden van pure internethysterie. En slachtoffer is hierbij geen dramatische woordkeuze, want de aanhoudende roddels over randzaken — want eerlijk is eerlijk, dat zijn het uiteindelijk — doen af aan het respect dat Olivia Wilde verdient voor haar acteer- en productieprestaties. Het wel of niet naast elkaar staan op de rode loper, was bij de premiere van Don't Worry Darling tijdens het Venice Film Festival 2022 belangrijker dan de eerste recensies over de film zelf. Het handelen van Olivia Wilde op de set, het kiezen voor en vervangen van acteurs; dat blijven haar professionele keuzes. Het liken, delen en promoten op sociale media, ook dat is iedereens en dus ook Florence Pugh haar eigen keuze. En het speculeren over een eventuele ruzie is en blijft precies dat wat het is: speculeren. Zonde van de film, die nu als schaduw van de roddels in de bioscoop zal draaien.