Overnachten in Amsterdam: Jan Luyken Hotel in Amsterdam-Zuid

2021-12-29 22:17:52 By : Ms. Mandy Z

Gelegen op steenworpafstand van de P.C. Hooftstraat, het Museumplein en het Vondelpark blijkt dit vernieuwde hotel een opperbeste uitvalsbasis.

Op zoek naar een fijne plek in onze hoofdstad voor een overnachting? ELLE Decoration droomde letterlijk en figuurlijk heerlijk weg in het volledig gerenoveerde Jan Luyken Hotel in Amsterdam-Zuid.

Kijk ook binnen bij dit waanzinnige Amsterdamse grachtenpand van 700 m² vol originele ornamenten

Op 15 april opende Jan Luyken Hotel, een eigenzinnig viersterren boutique hotel in een aantal oude herenhuizen in het hart van het Museumkwartier. Gelegen op steenworpafstand van de P.C. Hooftstraat, het Museumplein, het Concertgebouw en het Vondelpark blijkt Jan Luyken een opperbeste uitvalsbasis voor gasten die houden van kunst, cultuur en het goede stadse leven.

In het hotel vind je 31 stijlvolle en eigenzinnige kamers, plus een persoonlijke en hartelijke service. Gasten van buiten de stad voelen zich er voor even een local in Amsterdam en komen er 'thuis' om te ontspannen in hun fijne hotelkamer na een dag in de stad of na te praten aan de hotelbar met een goede cocktail, bites of een aperitief.

In dit huis in San Francisco zou je zó willen wonen

Komt het pand je bekend voor? Dat kan kloppen; al sinds 1955 is het pand in gebruik als hotel, voorheen bekend als het Bilderberg hotel. Het geheel gerenoveerde hotel is nu onderdeel van familiebedrijf Eden Hotels en dankt zijn naam aan de straatnaam, Jan Luijkenstraat, die vernoemd is naar de 17e eeuwse Amsterdamse meesterdichter en -etser Jan Luyken.

General manager van het hotel, Roy Peeters, praat vol trots over zijn hotspot in de stad: "Jan Luyken Hotel ligt in een van de mooiste buurten van Amsterdam. Ik kan niet wachten om onze gasten kennis te laten maken met de verborgen parels van het museumkwartier en hen te laten genieten van alles dat de stad te bieden heeft.'

De tekst gaat verder onder de foto.

Kijk binnen bij dit pied-à-terre in New York met uitzicht op het Empire State Building

In het interieur van de kamers is een knipoog naar de werken van Jan Luyken te vinden: van de kenmerkende graveerlijnen in het tapijt, tot aan zijn vriendelijke oog dat over iedere kamer waakt. De kamers zijn stijlvol en eigenzinnig, mét een art deco touch. De blikvanger is het pauwvormige hoofdbord in elke kamer.

ELLE Decoration's Monique verbleef een nachtje in het geheel gerenoveerde hotel en is zeer te spreken over de service, de bijzondere interieur-elementen én het goddelijke bed, waar je heerlijk in weg kunt dromen. De kamer aan de voorkant van het hotel heeft prachtig openslaande ramen in de erker, waar je uitkijkt over één van de mooiste straten van Amsterdam-Zuid. Vooral de felblauwe lampenkappen, curvy vormen in de sofa en opvallende schilderijen vallen op in de kamer – alles heeft een knipoog, zonder het gevoel voor stijl te verliezen.

Tel daar bij op dat je binnen een mum van tijd in de P.C. Hooftstraat staat om lekker te shoppen, of binnen een paar minuten bij het Rijksmuseum en het Concertgebouw staat om te genieten van kunst en cultuur. Een aanrader, vooral zowel Amsterdammers die hun stad opnieuw willen ontdekken of toeristen van buitenaf.

Heb jij het nieuwste nummer van ELLE Decoration al in huis? Bestel 'm nu hier. Op de hoogte blijven van het meest inspirerende interieur-nieuws? Volg ELLE Decoration NL dan op Facebook, Pinterest en Instagram.