Slaapkamers voor Als Je Ouder Bent Dan 30

2022-06-18 20:59:19 By : Mr. Zako Zhong

Slapen doen we allemaal, toch kunnen de behoeften in de slaapkamer door ons leven enorm verschillen. In de kinderkamer willen we graag gezelligheid, maar ook ruimte om huiswerk te doen en misschien speelgoed op te slaan. Hoogslapers met een bureau en ladekasten zijn daarom enorm belangrijk in deze kamer. In de tienerkamer gaat het speelgoed de deur uit en later, als we weer ouder worden, zoeken we naar steeds meer opbergruimte voor onze kleding en willen we misschien ook een televisie. Vanaf ons dertigste zoeken we echter weer naar een slaapkamer waarin we compleet tot rust kunnen komen. Hoe ziet een slaapkamer voor als je ouder bent dan 30 eruit en wat staat erin? Laten we eens een paar slaapkamers samen bekijken.

Wie de dertig passeert heeft vaak een wat rustiger leven. We werken hard en zoeken rust in onze slaapkamer. Het is daarom fijn als we de poespas de deur uit doen en kiezen voor een rustiger interieur. Minimalisme kan hierbij helpen. Dit gaat vaak uit van de methode Marie Kondo, een opruimgoeroe uit Japan. Zij stelt dat wanneer iets je geen vreugde geeft, je het beter weg kunt doen. Op die manier maak je je kasten en huis leger en zorg je voor een opgeruimd gevoel, in je woning maar ook in je hoofd.

Hoewel het bureau onder de hoogslaper uit je kinderkamer een beetje achterhaald is, komt er na ons dertigste een nieuw soort bureau om de hoek kijken in onze slaapkamer. Vanaf ons dertigste levensjaar gaan we, zoals gezegd, vaak hard aan het werk. Onze studies zijn afgerond en we hebben meestal een drukke fulltime baan. We werken anno 2022 vaker thuis. De keukentafel is niet de ideale werkplek, maar een bureau in de slaapkamer is dat meestal wel. Zeker als je een kamer apart wilt houden voor (mogelijke) kinderen of loges, is werken in je slaapkamer geen verkeerd plan.

We gaan vaak wat groter wonen na ons dertigste maar doordat het moeilijker wordt om een eigen huis te vinden kiezen we vaker voor een appartement. Een loft is een heel stoere vorm van zo’n appartement. Kies bijvoorbeeld voor een glazen wand in je loft, voor een moderne en frisse industrie-look.

Een andere stijl van slaapkamer die na ons dertigste levensjaar een rol gaat spelen is een knusse slaapkamer. Eentje met kunst aan de muur, fijne kleuren en heerlijk zacht beddengoed.

Onze slaapkamers met rommel en posters aan de muur zijn nu echt verleden tijd: na je dertigste is het tijd voor luxe in de slaapkamer. Boxspring bed, zachte wanden en heerlijke tapijten. Het kan en mag allemaal.

We willen graag ouder worden en de tijd van ongezond studentengedrag achter ons laten. Planten spelen daar grappig genoeg een belangrijke rol bij. Planten in de slaapkamer kunnen namelijk de lucht waarin we slapen zuiveren en spelen een rol bij het schoon en fris houden van onze slaapkamers.

Tot slot is er nog een belangrijk meubel om rekening mee te houden: een opbergkast. Zonder opbergruimte ben je nergens. Of je nu kiest voor een inloopkast of een mooie op maat gemaakte wandkast, dat maakt weinig uit, het gaat erom dat je al die spullen die je in 30 jaar verzameld hebt, bij elkaar kunt houden.