Tarkett DESSO AirMaster krijgt Cradle to Cradle certificaat

2022-07-10 01:10:37 By : Mr. Jensen Zeng

Zowel bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen als de bescherming van het milieu staan centraal tijdens het ontwerpproces van Tarkett. En daarvoor werd de vloerenspecialist onlangs  beloond. De DESSO AirMaster Gold tapijtcollectie is namelijk de eerste AirMaster die een Cradle to Cradle Gold certificering heeft behaald, voor een extreem gezonde én duurzame werkplek.

Tarkett hecht veel waarde aan innovatie van milieubewuste producten, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en de verlaging van CO2-uitstoot. Zo werkte de vloerenspecialist al aan circulaire economie. Denk daarbij aan het hergebruik van producten en grondstoffen. In 2015 behaalde het merk als eerste fabrikant van tapijttegels ter wereld een Cradle to Cradle Gold-certificering voor een tapijttegelcollectie. Vandaag heeft de AirMaster Gold-collectie de Gold Level certificering conform de vijf C2C-pijlers, en het hoogst haalbare niveau – platina – in Material Health. 

De Desso AirMaster Gold heeft dezelfde eigenschappen in fijnstof-opvangfunctionaliteit als andere DESSO AirMaster-collecties. De reeks is acht keer effectiever in de opvang en opname van fijnstof dan gladde vloeroplossingen en vier keer effectiever dan standaardtapijtoplossingen. Bovendien draagt de zeer lage VOS-uitstoot bij aan een goede luchtkwaliteit binnenin. Ook de akoestische prestaties en de producttransparantie dragen bij tot gezondheid, welzijn en duurzaamheid.

\"Gemiddeld brengen mensen 90% van hun tijd binnenshuis door. Binnenlucht kan echter twee tot vijf keer meer vervuild zijn dan buitenlucht. Omdat binnenluchtkwaliteit een steeds groter probleem vormt op de werkplek, is het nu tijd voor actie\" zegt Filip Eeckhout, General Manager Belux.

De collectie is zodanig ontworpen dat het na gebruik gedemonteerd en gerecycled kan worden. De tegels van DESSO AirMaster Gold bevatten meer dan 60% gerecycled materiaal en zijn voor 93% opnieuw recyclebaar. De ECONYL vernieuwde garens zijn gemaakt van nylon visnetten en gebruikte tapijttegels. De primaire Colback Gold rug van de tegels wordt geproduceerd met 95% minder antimoon. Daarmee blijven de beperkte antimoonreserves behouden en bevordert Tarkett veiligere tegelrecycling. Tot slot wordt de DESSO AirMaster Gold geleverd met de EcoBase-rug die geüpcycled kalk bevat. Die kan worden hergebruikt via een gesloten kringloop, zonder verlies van kwaliteit.

De drie nieuwe ontwerpen van DESSO AirMaster Gold zijn gemaakt voor architecten en ontwerpers die op zoek zijn naar high-end design voor milieuvriendelijke en inspirerende kantoren en werkplekken. DESSO AirMaster Salina Gold heeft een organisch ontwerp in twee kleurnuances. Het palet van vier kleuren combineert de neutrale tinten van het oppervlak met het achtergrondkleureffect.

DESSO AirMaster Nazca Gold biedt een ingetogen textuurgeweven afwerking. Zo brengen designers met slechts één gekleurde streep grafische effecten teweeg. Tot slot heeft de eenvoudige structuur van Desso AirMaster Tierra Gold een echte textiel-look met frisse kleuren, variërend van aards tot warm.

De drie collecties zijn zo ontworpen dat ze op elkaar aansluiten. De neutrale kleurencombinaties kunnen door en met elkaar gebruikt worden om originele patronen te creëren.

Meteen op de hoogte van het laatste architectuurnieuws?

De Architectura-nieuwsbrief biedt een boeiende mix van actualiteit, projectbeschrijvingen, opiniestukken, productinnovaties, info over evenementen, maar video's, podcasts en zoveel meer.

Schrijf je nu in en ontvang onze wekelijkse nieuwsbrieven in jouw mailbox.

Meteen op de hoogte van het laatste architectuurnieuws?

De Architectura-nieuwsbrief biedt een boeiende mix van actualiteit, projectbeschrijvingen, opiniestukken, productinnovaties, info over evenementen, maar video's, podcasts en zoveel meer.

Schrijf je nu in en ontvang onze wekelijkse nieuwsbrieven in jouw mailbox.

Lazarijstraat 168 3500 Hasselt info@architectura.be