Unilin Group neemt vinylfabrikant over

2022-09-10 14:33:30 By : Ms. JENNY WANG

"De overname past in de strategische groeiambities van Unilin Group. Het stelt de Unilin Flooring-divisie, bekend van onder meer de merken Quick-Step, Pergo en Moduleo, in staat haar positie in Oost-Europa te versterken en haar vinylvloerenaanbod verder uit te breiden." Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Unilin Group heeft de de vinylactiviteiten van de Poolse fabrikant Lentex SA . Het beursgenoteerde bedrijf (LTX: WSE) is gevestigd in Lubliniec en heeft ongeveer 110 medewerkers in dienst. De overname moet ergens in het derde kwartaal worden afgerond.

Unilin Flooring, de vloerendivisie van Unilin Group, is naar eigen zeggen een wereldleider in de levering van vloerbedekking. Het bedrijf geniet een sterke wereldwijde reputatie dankzij zijn merken Quick-Step, Pergo en Moduleo en produceert parket-, laminaat- en vinylvloeren en tapijttegels. Unilin Flooring beschikt over 14 productiesites wereldwijd en een totaal personeelsbestand van 4.397.  

Lentex is een begrip op de vinylvloerenmarkt in Centraal- en Oost-Europa, met een productportfolio in zowel de commerciële als de residentiële markt. Moederbedrijf Lentex SA vervaardigt ook non-woven textiel voor onder meer de automobiel-, kleding- en bouwsector. Non-woven blijft een op zichzelf staande divisie en wordt niet meegenomen in de overname. Alle 110 medewerkers van de vinylactiviteiten van Lentex zullen toetreden tot Unilin Group.

Lentex is al meer dan een eeuw een trotse fabrikant met als resultaat een bekend merk met een gevestigde marktpositie in Polen en daarbuiten.  

Ruben Desmet, President van Unilin Flooring, licht de overname toe: "Deze overname past perfect in onze groeistrategie om de omzet van Unilin Flooring te verdubbelen tegen 2025. We zijn verheugd een partner te hebben gevonden in Lentex, een productiebedrijf met een lange traditie , een sterke reputatie en veel knowhow. Naast het versterken van onze positie in Centraal- en Oost-Europa, stelt de overname ons ook in staat om verder uit te breiden en een klantenbestand op te bouwen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.”

Unilin Flooring heeft momenteel vier productiesites voor vinylvloerbedekking. Met deze overname versterkt Unilin Flooring haar activiteiten in zowel het commerciële als het industriële segment verder, met specialistische vloeren voor de zorg, scholen, hotels en zelfs de caravan- en camperindustrie. Daarnaast beschikt Lentex over een omvangrijk distributiecentrum, dat Unilin Group van plan is uit te breiden. Met deze nieuwe regionale logistieke hub kan Unilin Group een nog snellere en flexibelere dienstverlening garanderen.  

Stefaan Debusschere, General Manager vinylvloeren, bevestigt:  "Oost-Europa is een dynamische groeimarkt voor plaatvinyl. Met deze overname zetten we onze groei in dit segment voort. Bovendien zullen we onze klanten in Centraal- en Oost-Europa en zelfs in continentaal Europa superieure service en een nog uitgebreider assortiment kunnen bieden. Denk maar aan Jumbo-vloervinylrollen en hoogwaardige, slijtvaste handelsproducten." Meer informatie: Unilin Group www.unilin.com

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | Wonen360.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.