Binnengluren bij de vrijmetselarij in Delft: binnenkort kan het! - indebuurt Delft

2022-04-21 06:29:03 By : Mr. shaoyong zhang

Als je over de Choorstraat loopt, is het je vast al eens opgevallen dat zich op nummer 16a een chique ruimte bevindt. Er ligt een Perzisch tapijt en de stoelen zijn met rode stof bekleed. Op elke stoel zit ook een symbool. Wat is dit voor ruimte? En wat gebeurt daar precies?

Dit gebouw aan de Choorstraat is van de vrijmetselarij. Wat dit precies is en wat er achter die gesloten deuren gebeurt, hebben we eerder al over geschreven. Maar binnenkort kun jij ook zelf een kijkje gaan nemen bij deze mysterieuze sociëteit.

Tekst gaat verder onder de foto.

De locatie van de vrijmetselarij in Delft heet La Liberté en op woensdag 13 april 2022 kun je daar vanaf 20.00 uur een avondje binnenkijken. Tijdens die avond vertellen de vrijmetselaars over wat ze allemaal doen in dat gebouw. Volgens de vrijmetselaars zelf zijn dit ‘moderne, niet-religieuze manieren van arbeiden’ in de loges. Vrouwen en mannen met verschillende achtergronden werken daar in gelijkwaardigheid samen. Wat dit precies inhoudt? Daar hoor je tijdens de open avond meer over.

Aanmelden voor deze avond is verplicht. Stuur hiervoor een mailtje naar de secretaris van de vrijmetselaars. Geef in het mailtje je naam, adres en woonplaats op. Ook verwachten ze dat je kort uitlegt waarom je naar de open avond wilt komen en wat je van de avond verwacht. Vragen stellen is ook toegestaan.

Als jouw aanmelding geaccepteerd wordt, ontvang je een bevestiging via de e-mail met een aantal regels voor de avond. Ga jij een kijkje nemen? Een beetje spannend klinkt het wel…

Naast de Reineveldbrug ligt een opmerkelijk stukje wilde natuur midden in de stad. Dit zijn de restanten van de Tutein…

Wat is er leuker dan een dagje naar de dierentuin gaan? Nou, gratis een dagje naar de dierentuin! Hoe? Dat lees je hier.

Winnen maar: gratis een dagje naar de dierentuin

Deze modetoppers laten jou opbloeien als je in de spiegel kijkt: ‘Hierin schuilt onze kracht’

Bijna Pasen! Hier in Delft kun je terecht voor een paasontbijt- of brunch

Blijf op de hoogte van alles uit Delft

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden