[Advertorial] Beter binnenklimaat dankzij schoon meubilair en tapijt | Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de regio Doorn

2022-04-21 06:41:35 By : Mr. Michael Guo

Jan van der Schoot heeft al heel wat meubels en vloeren onder handen genomen.

AMERONGEN In vele woningen, kantoren, scholen en verzorgingshuizen heeft Jan van der Schoot van ChemDry Van der Schoot uit Amerongen meubels en vloeren onder handen genomen. ,,En na ruim dertig jaar heb ik er nog steeds plezier in. Het is elke keer weer genieten om te zien hoe mooi het resultaat wordt. Ik ga ervoor dat de klant ‘wow’ zegt als hij zijn eigen vloer of meubels ziet.”

De enthousiaste ondernemer is in deze vakantieperiode hard aan het werk in schoolgebouwen waar de vloeren worden behandeld, linoleum gaat in de was. En ook kantoren worden vakkundig onder handen genomen, van natuursteen vloeren tot het meubilair. ,,Ik zorg er voor dat ik het kantoor zo achterlaat dat men gelijk aan het werk kan. Alle meubels staan weer waar ze horen, schoon en fris.”

De behandeling door ChemDry Van der Schoot zorgt er niet alleen voor dat gestoffeerd meubilair en harde vloeren schoon en fris worden. Ze worden ook voorzien van een beschermlaag. ,,Dankzij deze beschermlaag zijn vlekken makkelijker te verwijderen. Het wordt vaak vuilafstotend genoemd, maar als er iets overheen gaat, heb je vlekken. Door de beschermlaag is de vezel gladder en trekt de vlek niet zo makkelijk in de stof. Dat maakt de vlek beter te verwijderen.”

Regelmatig onderhoud zorgt er dan ook voor dat meubilair en tapijt langer meegaan. ,,Meubilair zoals bankstellen en stoelen reinigen we ter plaatse. Men kan er dan 24 uur niet op zitten. De stof wordt echt schoongespoeld. Vaste vloerbedekking is met 1 a 2 uur weer droog, dat is een ander schoonmaak procedé. Losse vloerkleden en tapijten nemen we mee en brengen we schoongemaakt weer terug.”

Bij potentiële klanten komt Van der Schoot eerst kijken om vervolgens een offerte uit te brengen. Als deze akkoord is, wordt het werk gedaan. Altijd door Van der Schoot zelf. ,,Ooit heb ik wel met een paar personeelsleden gewerkt, maar daar ben ik te precies voor. Ik wil alles zelf zien en hoge kwaliteit leveren. Klanten moeten weten wat ze kunnen verwachten. Dat spreek ik door als ik komt kijken.”

Zoals in elk beroep zijn er minder aantrekkelijke kanten. ,,Zo komt het voor dat er bloed, ontlasting of vocht van een stoffelijk overschot schoongemaakt moet worden. Het geeft heel veel voldoening om ook in die lastige situaties een bijdrage te kunnen leveren waar mensen heel blij mee zijn. Ik ben er dan trots op dat ik het heb gedaan.”

Van der Schoot kijkt nog altijd met even veel plezier naar schone meubels en vloeren. Hij geeft ook tips voor onderhoud. ,,Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur en schoner binnenklimaat. Dat laatste is belangrijk voor de gezondheid. Bacteriën en allergenen hopen zich op in het tapijt en studie heeft aangetoond dat met de ChemDry-methode 98,1% verwijderd wordt.” Ook het brandvertragend maken van stoffen kan door ChemDry worden gedaan.

HEUVELRUG Met financiële steun op maat hoopt het college te voorkomen dat inwoners door de hoge energieprijzen in ernstige problemen komen. Alle Heuvelrugse bijstandsgerec..

HEUVELRUG Plannen voor zonneparken riepen vorig jaar verzet en boosheid op in de Heuvelrugdorpen. Het college trekt nu het boetekleed aan

AMERONGEN/LEERSUM Eindelijk mag het weer, het vieren van een échte Koningsdag. Ook de besturen van de Oranjeverenigingen in Amerongen en Leersum presenteren weer een mooi ..

MAARSBERGEN ,,Een golfbaan bestaat voor ongeveer 70 procent uit natuur en voor 30 procent uit het daadwerkelijk voor golfers bespeelbare deel”, vertelt Andersteinlid en IVN..

HEUVELRUG De tulp, wie kent die bloem niet. In deze tijd van het jaar overal te koop in alle maten en kleuren; zelfs zwarte tulpen bestaan

DOORN In de strijd om het kampioenschap in 4I kreeg medekoploper DEV Doorn afgelopen zaterdag een gevoelige draai om de oren getuige de 0-6 nederlaag tegen regerend koplope..

Het Doornse Gat is gesloten; nieuwe beheerder in beeld

Sluis Amerongen weer open; tanker Chabeli losgetrokken

Een moment voor een monument: bakhuisjes in Utrechtse Heuvelrug

Koningsdag in Maarn weer als vanouds en ook nieuw

Het Doornse Gat is gesloten; nieuwe beheerder in beeld

Sculptures at the Parc geopend: ‘Vier het leven met kunst en cultuur’

INS helpt notaris-, accountants- & advocatenkantoren!

Martien en Teunie Nieuwhoff 50 jaar getrouwd

Aan de leiding in het tussenklassement

Het Doornse Gat is gesloten; nieuwe beheerder in beeld

Sluis Amerongen weer open; tanker Chabeli losgetrokken

Een moment voor een monument: bakhuisjes in Utrechtse Heuvelrug

Koningsdag in Maarn weer als vanouds en ook nieuw

Het Doornse Gat is gesloten; nieuwe beheerder in beeld

Sculptures at the Parc geopend: ‘Vier het leven met kunst en cultuur’

INS helpt notaris-, accountants- & advocatenkantoren!

Martien en Teunie Nieuwhoff 50 jaar getrouwd

Aan de leiding in het tussenklassement

Het lokale nieuws in je mailbox? Dagelijks, wekelijks

De opkomst van de modeman

Maatwerk en handgemaakte producten winnen aan populariteit

Opkopers inboedel bieden uitkomst bij woningontruiming

Een nieuw tv-meubel nodig? Houd rekening met deze aspecten

Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van