Binnenkijken bij Tanja in de Schildersbuurt: 'Geen enkele muur is nog wit' - indebuurt Utrecht

2022-04-21 06:40:13 By : Ms. Lu Lu

Of het lukt om als interieurstylist met een flinke eisenlijst een huis te vinden in Utrecht? Zeker wel! Onlangs werden we door Tanja (38) uitgenodigd om binnen te kijken in haar woning tegenover de Zilveren Schaats in de Schildersbuurt. Ze heeft de plek van boven tot onder aangepakt en laat het resultaat graag zien.

Ruimtelijk, oude details, aan deze kant van Utrecht, in de buurt van vrienden, geen drukke weg, genoeg slaapkamers… Tanja, haar man Rogier en hun zoontje Kas vonden vorig jaar hun droomhuis uit 1906 dat hier allemaal aan voldoet.

Het huis van Tanja kijkt uit over de Zilveren Schaats. Lees verder onder de foto >

Hun huidige woning vonden ze via een bekende woningsite: “Rogier speurt regelmatig Funda af. Zo stuurde hij dit huis door en ik vond het wel heel leuk. Terwijl hij in mei met vrienden op Ibiza zat, ben ik in mijn eentje gaan kijken. Het hele weekend bestookte ik hem met appjes: dit moest het worden!” Uiteindelijk ging het snel: de twee brachten een bod uit en kregen in augustus de sleutel.

De familie woont in de Schildersbuurt, een superleuke buurt vindt Tanja. “We hebben het huis eerst apart van elkaar bekeken. Toen zijn we samen wezen kijken en hebben we bij de buren aangebeld om te vragen hoe de buurt was. De buurman vroeg: wil je wat drinken? Waarop ik zei: doe maar een watertje. Hij riep toen tegen zijn partner: hebben we die lekkere fles wijn nog zijn? Uiteindelijk hebben we daar de hele avond gezeten.”

Ze vervolgt: “Mensen komen hier om te ontspannen en te zwemmen. Er zit ook een vlonder aan het water. Voor kerst hebben we een opblaasbootje van mijn schoonvader gekregen. We hebben hier ooit met een vriend bootje gevaren. Rogier zei toen: dit zijn mijn droomhuizen. Ik kende dit gebied niet; het bleek de Zilveren Schaats te zijn. Nu wonen we hier.”

De woonkamer, speelkamer van Kas en keuken. Lees verder onder de foto’s >

Tanja is interieurstylist en kon in de woning helemaal losgaan. “Ik was een halve bouwvakker”, grinnikt ze. “Alle muren zijn geschilderd, geen enkele muur is nog wit. Er is behangen. De hele keuken is geschuurd en geschilderd. Die was eerst wit met een houten blad. De trap is kaal gemaakt en daarna geschilderd, er zat namelijk vloerbedekking op. De deuren zijn geschuurd en geschilderd.”

Om tot het eindresultaat te komen, maakte ze een heel plan: “Ik had al in mijn hoofd welk sfeertje ik wilde neerzetten. Ik heb het tot in detail uitgedacht. Het kleed in de woonkamer was het uitgangspunt voor het hele huis. De stijl omschrijven vind ik moeilijk: ik noem het ook wel ‘hotelchic’. Als mensen vragen waarvan ik houd, zeg ik herfstkleuren. Die kleuren zie je ook terug in huis. Ik ben heel trots, ik vind het gaaf zoals het is geworden.”

Het toilet beneden, de badkamer, slaapkamer van Tanja en Rogier én de slaapkamer van Kas. Lees verder onder de foto’s >

Ondanks dat Tanja en Rogier veel nieuwe meubels hebben gekocht, staan er ook spullen met een herinnering in huis. “Het Perzische tapijt dat op zolder ligt, daarop zijn we getrouwd in Fort Vechten. Dat is van mijn schoonvader geweest. De trein in het nisje is van mijn opa geweest. Ik heb die gekregen van mijn moeder toen ik zwanger was. Voor Kas. En de wereldbol was ons huwelijkscadeau van vrienden.”

Lees verder onder de foto’s >

Tanja hoopt in het huis oud te worden. “We hopen Kas een fijne omgeving te kunnen geven. Als hij hier met vriendjes is, hebben ze zoveel lol. Hopelijk kunnen we hier straks schaatsen en in de zomer zwemmen. Je kunt ook lekker buiten zitten, voor en achter. Ik zie het ook voor me als Kas ouder is: hij met vriendjes, wij met vrienden. Dit huis heeft alle ruimte, we kunnen iedereen uitnodigen. Daar denk je toch wel over na.”

Woon jij op een bijzondere plek in Utrecht, een huis met een verhaal of ben je gewoon heel blij met je woning? Of weet jij iemand die geschikt zou zijn voor deze rubriek? Laat het ons weten via [email protected] , we komen graag bij je binnenkijken.

Kinderboekenschrijver Marcel (54) woont sinds 2020 in een nieuwbouwappartement in de wijk Veemarkt. De woning is ongeveer veertig vierkante meter…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Utrecht en blijf op de hoogte van alles over en rondom Utrecht.

Supermakkelijke tips: 7 x zo zorg je voor een gezond én mooi (kinder)gebit

Aangeboden door Tandheelkundig Centrum de Meern

Aangeboden door Too Good To Go

Aangeboden door Mega Platen & CD Beurs

Aangeboden door Tandheelkundig Centrum de Meern

Aangeboden door Union Latin Lounge

Redacteur Bonnie gaat uitdebuurt en tipt 8 plekken die op je Utrecht buckelist thuishoren

Blijf op de hoogte van alles uit Utrecht

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden