Een nieuwe vloer in huis - Groninger Internet Courant

2021-11-17 09:04:41 By : Mr. Toplink Technology

Je hebt net een gloednieuw huis gekocht en je kunt alles zelf inrichten. Dan is een van de eerste dingen waar je aan denkt natuurlijk de vloer. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te vinden, waardoor de keuze soms erg lastig is. Zeker als het hele huis nog niet is ingericht, kan het lastig zijn omdat je nog niet weet hoe de rest van het huis eruit komt te zien. Daarom zijn hier een aantal verdiepingen om uit te kiezen. 

Gietvloeren zijn tegenwoordig een nieuwe trend. Deze zijn er in allerlei kleuren en materialen, zoals de betonlook vloer en troffelvloeren. Deze industrieel ogende vloer is uitermate geschikt voor veel verschillende woningen doordat deze aan te passen is aan jouw wensen. Wil je een donkere of een lichte, dan moet deze waterbestendig zijn of is het belangrijk dat deze soepel loopt. Veel gietvloeren lenen zich ook uitstekend voor vloerverwarming. Veel van de gietvloeren gaan ook lang mee, wat natuurlijk voordelig is als je lang in de woning blijft wonen.

Veel mensen kiezen er ook voor om tegels in hun huis te leggen. Tegels kunnen een super mooi effect geven op de vloer, wat veel sfeer geeft in de ruimte. Tegels zijn er in vele soorten en maten, dus er is voor ieder wat wils. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende tegels neer te leggen om de vloer heel speels te maken. Bij tegels is het aan te raden om vloerverwarming te gebruiken omdat tegels vooral in de winter erg koud kunnen worden. Tegels zijn een investering omdat het verwijderen van tegels erg moeilijk en duur is, dus denk goed na voordat je besluit tegels te nemen. 

Laminaat is altijd een populaire keuze voor mensen, vooral voor kleinere ruimtes zoals slaapkamers. Doordat de prijs van deze vloer een stuk lager is dan bijvoorbeeld de prijzen van gietvloeren is het een goede vloer om mee te beginnen. Ook is deze vloer eenvoudig te verwijderen zodat, mocht er behoefte is aan een andere vloer, het geen probleem is om deze te veranderen. Laminaat is verkrijgbaar in veel verschillende bruintinten en straalt bijna altijd een warme sfeer uit. Laminaat wordt ook niet snel koud, wat vooral in de winter handig is. Er is echter een vloer die veel warmer blijft dan laminaat.

Tapijt voelt altijd erg warm aan de voeten, wat erg fijn is voor mensen die het snel koud hebben. Tapijt is bovendien in bijna alle kleuren te leveren en kan van veel verschillende materialen gemaakt worden. Daarom is er voor elke persoon een tapijt die hij of zij mooi vindt. Het nadeel van tapijt is dat het erg moeilijk schoon te houden is. Stofzuigen wordt een uitdaging en als er iets vloeistof op valt, is het een nachtmerrie om het droog en schoon te krijgen. Let dus goed op waar je tapijt komt te liggen. 

Marieke Bos Leanne de Munnik Sport: Theo Sikkema Hans de Preter Adverteren NU.nl/Groningen: Bettie van Veen

Persbureau Tammeling BV Rabenhauptstraat 33 9725 CB Groningen info@gic.nl 050-3188448

Groningen staat centraal voor de GIC. Daarom presenteren we in onze Luncheditie alleen die feiten die er echt toe doen over Stad en Ommeland. Steun ons en doe ook mee met onze gratis Lunch Edition. In- en uitloggen is eenvoudig. Welkom bij de club!

Elke middag het laatste nieuws uit Groningen in je mailbox.