George Russell wil Abu Dhabi-rapport zien: "Kan niet zomaar onder het tapijt worden geveegd" - GPFans.com

2022-04-21 06:38:26 By : Ms. Sunrise Yu

Ben je een F1 fan? Volg GPFans.

George Russell heeft de FIA opgeroepen om het volledige rapport over de Grand Prix van Abu Dhabi te publiceren. De Mercedes-rijder benadrukt dat het nieuwe seizoen de prioriteiten betreft, maar vindt het rapport van essentieel belang om verder te kunnen gaan.

De FIA World Motor Sport Council komt zaterdag bijeen om de gebeurtenissen van de Formule 1-finale van vorig jaar te bespreken. De FIA heeft inmiddels de nodige wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft het autosportorgaan wedstrijdleider Michael Masi vervangen en is er een nieuwe procedure gekomen voor de safety car. De FIA heeft op dit moment nog niet het hele rapport geopenbaard. Ook Formule 1-CEO Stefano Domenicali oefent druk uit om dit alsnog zo snel mogelijk naar buiten te krijgen.

Russell schaart zich dan ook achter de CEO: "Het is erg belangrijk [dat het] zo snel mogelijk wordt gepubliceerd", begint de Mercedes-coureur. Hij vervolgt: "Het is duidelijk dat de gebeurtenissen in Abu Dhabi niet voldeden aan de normen. Voor ons als Formule 1-coureurs, maar ook de fans en voor de teams is er duidelijkheid nodig, dus is het rapport belangrijk." In zijn rol als directeur van de Grand Prix Drivers' Association blijft hij dan ook druk uitoefenen op de FIA voor het rapport. "Het probleem is inmiddels verleden tijd en we moeten natuurlijk verder, maar het kan niet zomaar onder het tapijt worden geveegd, dus we moeten de uitkomst zien", benadrukt de teamgenoot van Lewis Hamilton.

Russell zal dit seizoen voor het team van Mercedes rijden. Een stoeltje waar hij al een aantal jaren op had geaasd. Dit jaar krijgt hij dan eindelijk zijn kans bij een topteam. De 24-jarige Brit ziet het team in de voorbereiding op het nieuwe jaar nog worstelen met de bolide. Zo heeft de W13 een radicaal ontwerp met enorm smalle sidepods, maar heeft het ook het gehobbel op de rechte stukken niet opgelost.

Ontvang het belangrijkste F1-nieuws overzichtelijk gebundeld in een wekelijkse nieuwsbrief. Inclusief specials en exclusieve interviews.