Gezond binnenklimaat met nieuwe Flotex - Interieurjournaal.com

2021-12-07 00:09:08 By : Mr. Andy Chong

Volgens Forbo Flooring zorgt de nieuwe modulaire Flotex Planken designcollectie op meerdere manieren voor een gezond, schoon en prettig binnenklimaat. Dankzij de constructie met 80 miljoen nylonvezels per vierkante meter worden allergenen en fijnstof uit de lucht opgevangen. Flotex Planken hebben ook goede akoestische eigenschappen. De vloer absorbeert geluid tot 19 decibel en is daardoor zeer geschikt voor het creëren van stille omgevingen die de concentratie en productiviteit bevorderen.

De collectie is vooral gericht op de projectmarkt en bestaat uit planken van 100 x 25 centimeter, heeft elf dessins zoals Beton, Zeegras en Hout en 94 kleuren. Zoals u wellicht weet, is Flotex fundamenteel anders dan traditioneel tapijt. Het product bestaat bijvoorbeeld uit rechte, dicht op elkaar staande cilindrische vezels. Dit in tegenstelling tot tapijt dat een lusstructuur en dikke garens heeft. Net als de Flotex-vezels vangen die dikke lusgarens fijnstof en allergenen op, maar hebben ze de neiging om het vuil op te vangen en vast te houden tijdens het stofzuigen, terwijl dit product het fijne stof en allergenen gemakkelijk loslaat als de stofzuiger langskomt. Dit is ook de reden waarom Flotex de enige textielvloer is die het Allergy UK Seal of Approval van de British Allergy Foundation heeft ontvangen; het bewijs dat deze vloer wetenschappelijk is getest en bewezen allergenen te verwijderen.

Volgens Forbo is de nieuwe collectie ook erg duurzaam. Zo wordt de vloer geproduceerd met groene stroom. Het minimale restafval dat vrijkomt bij de productie - evenals de restanten van diverse andere Forbo-vloeren - vinden hun weg naar de achterkant van de vloerbedekking, die nu voor 67% uit gerecycled materiaal bestaat. Een ander groot voordeel van Flotex is de extreem lange levensduur. De vloer gaat maar liefst zes keer zo lang mee als een gewone textiele vloerbedekking. Het is ook ftalaatvrij en gemakkelijk schoon te maken zonder chemische reinigingsmiddelen. Naast het gebruik van een stofzuiger kan de vloer ook nat worden gereinigd met water en gewone huishoudzeep.

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, residentieel, thuis, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, horeca, hotel, vloer, vloerbedekking, egaliseren, lijmen, nivelleren, vlak, bekleding, bekleding, stoffering, stofferen, stoffeerder, leggen, plaatsen, akoestisch, gezond, binnenklimaat, schoon, nylonvezels, #forbo, #forboflooring, #flotex

Ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws in je mailbox!

Vul je e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van jouw voorkeuren.