Gillé en Vliegen verslaan nummer één van de wereld in Parijs... - Het Nieuwsblad

2021-11-22 14:06:52 By : Ms. Lin Zhang

Sander Gillé en Joran Vliegen (hier in Antwerpen) haalden een stunt uit in Parijs. — © BELGA

Sander Gillé (ATP 31) en Joran Vliegen (ATP 35) hebben hun tweede ronde gewonnen op het ATP Masters 1.000-toernooi in Parijs. De twee Limburgers versloegen de Kroaten Nikola Mektic (ATP 1) en Mate Pavic (ATP 2), de olympische kampioenen en nummer één van de wereld, met 6-3 en 7-6 (8/6).

"We zijn natuurlijk heel blij", zei Joran Vliegen na de overwinning tegen Belga. “Het is weer een bewijs dat we het niveau hebben om ons te meten met de beste duo's ter wereld. We blijven vooruit gaan en hebben onze limiet nog niet bereikt. Dit was onze beste wedstrijd van het jaar. De eerste set was onze beste ooit. We serveerden erg goed en waren ook erg agressief in de return om ze weinig kansen te geven om hun spel te ontwikkelen. En tactisch liep alles van begin tot eind gesmeerd. Kortom, het was perfect.”

In de kwartfinales nemen Sander Gillé (30) en Joran Vliegen (28) het op tegen de Australiër John Peers (ATP 14) en de Slowaak Filip Polasek (ATP 9), die vrijdag de Serviërs Novak Djokovic en Filip Krajinovic versloeg.

“Peers en Polasek spelen pas sinds medio dit jaar samen, maar dat weerhoudt hen er niet van om mee te doen aan de Masters”, vervolgt Vliegen. “Ze liggen op koers. Het wordt weer een uitdaging, maar dat is wat je verwacht op dit niveau. We gaan vol vertrouwen de wedstrijd in en proberen tactisch sterk te spelen. We kunnen ons niet meer plaatsen voor de Masters, het puntenverschil is te groot, maar we willen het seizoen goed afsluiten en progressie blijven maken.”

In het enkelspel in Parijs heeft Daniil Medvedev (ATP 2) zich in drie sets (4-6, 6-1 en 6-3) tegen de Amerikaan Sebastien Korda (ATP 39) geplaatst voor de kwartfinales. Met zijn overwinning blijft Medvedev in de race om het jaar af te sluiten als de nummer 1 van de wereld. De titelhouder in Parijs is verwikkeld in een duel met Novak Djokovic.

Djokovic profiteerde van de forfait van Gaël Monfils (ATP 22) en treft nu de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 26) bij de laatste zestien. Alexander Zverev (ATP 4) had ook drie sets nodig om de laatste acht te bereiken. De Duitser was met 7-6 (7/4), 6-7 (3/7) en 6-3 te sterk voor de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 30). Zverev speelt vrijdag tegen Casper Ruud (ATP 8) die als eerste Noor ooit deelname aan de ATP Finals veilig stelde.

Ruben Bemelmans heeft zich naast de Duitser Daniel Masur geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het Challengertoernooi in het Duitse Eckental (tapijt/44.820 euro). Het Belgisch-Duitse duo won het tennis na één uur en dertien minuten in twee sets (7-6 (8/6) en 6-3) van de Duits-Italiaanse tandem Dustin Brown/Andrea Vavassori.

In de halve eindstrijd gaan Bemelmans en Masur de confrontatie aan met de Polen Szymon Walkow en Jan Zielinski, samen het derde reekshoofd. Ze versloegen de Moldavische Alexander Cozbinov en de Amerikaan Maxime Cressy in hun kwartfinales na een supertiebreak (6-4, 6-7 (2/7) en 10/7).

In het enkelspel gaf Ruben Bemelmans (ATP 219) het woensdag in Eckental op in zijn kwartfinale tegen het Australische topklassement Jordan Thompson (ATP 68). (belga)

Wil je toegang tot alle artikelen van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus artikelen en lees elke maand 3 gratis naar keuze.