Grote Nobelaerhal opgeleverd: cultureel pareltje met 500 zitplaatsen en 700 staanplaatsen

2021-12-07 00:17:32 By : Mr. Rong Huang

Je gebruikt een adblocker. Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien, moet u deze uitzetten!

ETTEN-LEUR - De voltooiing van cultureel centrum De Nobelaer komt steeds dichterbij. Vrijdag is de parel van de cultuurtempel opgeleverd: de grote zaal. Deze imposante ruimte heeft een capaciteit van 500 zitplaatsen en 700 staanplaatsen. Het theater heeft deze week karakter gekregen door de komst van de uitschuifbare tribune, het gordijn, het tapijt en de theaterstoffering.

De multifunctionele zaal is geschikt voor theatervoorstellingen - zowel professioneel als amateur, concerten, schoolmusicals en carnaval. De naam is tevens een werktitel. De naamgeving van de kamers in de nieuwbouw van het cultuurhuis is in samenwerking met de Heemkundekring en jongeren in volle gang. De gebogen tribune, de kleurkeuze voor de stoelen (theaterrood) en het tapijt (goudkleurig) en de houten wandafwerking die ook een akoestische functie heeft, maken de ruimte warm, intiem en toegankelijk.

Een kijkje achter de schermen Met de voltooiing van de grote multifunctionele zaal beschikt Etten-Leur over een intieme theaterzaal, een swingende concertzaal, een spetterend podium voor schoolmusicals, een bruisende concertzaal, een gezellige wedstrijdbalzaal, maar ook een fantastische carnavalshal vanaf april 2022. Er is alles aan gedaan om al deze verschillende activiteiten mogelijk te maken. De hal is zo gebouwd dat deze met weinig personeel snel kan worden omgebouwd.

Uniek aan deze kamer is de glazen wand waardoor indirect daglicht naar binnen komt. Overdag krijgen bezoekers van de bibliotheek en studenten dans, theater, muziek en beeldende kunst een kijkje achter de schermen van de opbouw van een voorstelling of generale repetitie vanuit de woonkamer en de eerste verdieping. Uiteraard kunnen de ramen ook verduisterd worden. De glazen wand is kenmerkend voor de transparantie in het hele gebouw: van buitenaf zie je wat er binnen gebeurt en op de eerste verdieping zie je wat er beneden gebeurt.

Vanaf april zal de Nobelaer de hal officieel in gebruik nemen. Dat gebeurt met een gevarieerd aanbod aan optredens van onder meer OG3NE, Het Zwanenmeer, Christel de Laat en De Grote Efteling Koekoekshow. Dankzij de uitschuifbare tribune is het nieuwe theater veelzijdig inzetbaar en is er naast de 'klassieke' theateropstelling ruimte in het programma voor het staande concert Guilty Pleasure Hits en het liggende concert Canto Ostinato van Jeroen van Veen. Directeur Hilda Vliegenthart: “Samen met gemeente Etten-Leur, Bouwbedrijf Vrolijk, architect Roel ten Bras en onze adviseur Jos Buitinck hebben we gestreefd naar warmte en intimiteit in de grote multifunctionele hal. Het resultaat is een prachtige grote ruimte die voor velerlei doeleinden geschikt is en die er erg gezellig, intiem en warm uitziet. We zijn erg trots op het resultaat en hebben er alle vertrouwen in dat Etten-Leur de komende decennia nog veel mooie momenten in deze zaal gaat beleven.”

Inmiddels heeft de grote zaal in de oude Nobelaer voorgoed de deuren gesloten. De Sinterklaasmusical was het laatste optreden. Het theater werd vroegtijdig gesloten, omdat de slechte staat van het oude gebouw een steeds groter probleem wordt. Lekkages maken het niet langer verantwoord om open te blijven. Ook veel bezoekers annuleerden de tickets uit angst voor het coronavirus. In maart treedt de oude Nobelaer nog een keer op om afscheid te nemen met 'Circle of Life'. De bibliotheek blijft open en de lessen uit het kunstonderwijs gaan gewoon door

Digitale krant Adverteren Advertentie plaatsen Bewerking indienen Bezorging Bezorgingsklachten Mapverspreiding

Hoofdkantoor Zundert (bezoekadres) Molenstraat 17a-1 4881 CP Zundert Telefoon 076 – 599 81 11 Postadres Postbus 22 4880 AA Zundert

Goes kantoor Keizerstraat 3a 4461 AN Goes Tel. 0118 – 61 76 61

Kantoor Bergen op Zoom Sint Catharinaplein 12 4611 TS Bergen op Zoom Telefoon 0164 – 25 14 11

Internetbode.nl is het actuele lokale nieuwsplatform van Weekblad de Bode. Bij Uitgeverij de Bode staat de lezer centraal. De Bodes kenmerkt zich door de grote hoeveelheid nieuws en informatie uit de directe omgeving, verzameld en geschreven door eigen journalisten en correspondenten, zowel online als offline met haar lezers te delen.

Copyright Uitgeverij de Bode 2021. Niets van deze website mag worden verveelvoudigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van openbare Privacyverklaring.

© Copyright Internet-messenger. Het is niet toegestaan ​​teksten, foto's of enig onderdeel van deze website te kopiëren of te verspreiden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pub. | Privacyverklaring.