Hekel aan insecten? Gooi je tapijt weg

2022-04-21 06:40:40 By : Mr. Lynn Lyn

Hoe je huis is ingericht, heeft grote invloed op het aantal insecten dat je over de vloer krijgt. Huizen met tapijt zijn een walhalla voor vliegen, spinnen, torren en mijten. Ook kamers op de begane grond en ruimtes waar mensen veel in en uit lopen, zijn een magneet voor kleine levensvormen.

Tot die conclusie komen biologen van de California Academy of Sciences (VS) na onderzoek in vijftig verschillende huizen. Ze ontdekten verder dat grote ramen veel insecten aantrekken en dat de meeste schimmels leven in en rond koffiemachines. In onze huiskamers worden we omringd door niet minder dan honderd soort geleedpotigen, als spinnen, krabachtigen, mijten en pissebedden. Ze houden vooral van vezels, waarin ze zich lekker kunnen verbergen en waarin ze eten vinden.

Hoe goed een woning wordt schoongehouden, speelt geen rol. Alleen sommige spinnensoorten hebben het graag stoffig en nestelen zich bij voorkeur op plekken waar dikke wolken stof zich verzamelen. Alle andere soorten komen in net zulke grote hoeveelheden voor in nette woningen als in studentenkamers waar nooit wordt gestofzuigd.

Als je het aantal kleine onderhuurders liever beperkt wilt houden, Kun je het beste zo hoog mogelijk in een flat gaan wonen, zeggen de Amerikanen. Woningen met een kelder of een grote tuin moet je mijden. Bij voorkeur richt je de boel in zonder tapijt en met zo min mogelijk ramen en deuren. Zet harde muziek aan. Schoenen doe je uit bij de voordeur, want zo komen nog wat diertjes in je huis. Maar dan nog zit je met tientallen kriebelende diertjes om je heen, daar doet zelfs de beste stofzuiger helemaal niets aan.

Hoe leer je het beste een vreemde taal? Die vraag gaan taalwetenschappers proberen te beantwoorden met hulp van vluchtelingen.

Producers van muziek over de hele wereld zijn er dagelijks mee bezig: hoe maak ik een hit? Duits onderzoek geeft nu het antwoord.

Het gaan bijzonder slecht met het Groot Barrièrerif, het grootste koraalrif ter wereld. Grote delen zijn gebleekt en dood.

Ondanks de vergrijzing komt dementie steeds minder voor. […]

De University of California (VS) wil bier gaan brouwen op de maan. Ze willen weten of het misschien iets anders smaakt.

Copyright © 2022 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes