Interieurtips: met zachte materialen en natuurlijke tinten zit je deze zomer helemaal goed | Thuis & Tuin | Telegraaf.nl

2022-05-21 19:03:51 By : Ms. Li Yu

Door Monique van der Reijden

Ⓒ Desso One Soft Planks modulaire tapijtplanken van dessotarkett.nl

In de woontrends van nu staan welzijn en duurzaamheid centraal. Dit vertaalt zich in de juiste balans tussen natuur, comfort en sfeer in huis. Door de zon gebleekte naturellen zijn daarbij een nieuwe trend. Trendwatcher Monique van der Reijden vertelt over de laatste woontrends en geeft interieurtips.

Ⓒ Desso One Soft Planks modulaire tapijtplanken van dessotarkett.nl

Het zijn door de zon gebleekte naturellen die de show stelen deze zomer. Daarbij worden vooral zachte materialen zoals verweerd leer, luchtige gordijnen en hoogpolig tapijt ingezet voor een hippe sfeerbeleving. Nieuw als vloerenconcept is de collectie modulaire zachte tapijtplanken Desso One Soft Planks in natuurlijke tinten. Creëer met de planken bijvoorbeeld een visgraatpatroon of ga voor een tijdloze monochrome look in zandkleur.

Ⓒ tegelcollectie Boost van Atlas Concorde

Hoe groter de vloertegel hoe ruimtelijker en rustiger de uitstraling van de vloer wordt. Deze porseleinen tegels met betonlook uit de Boost-collectie geven de kamer een eigentijds karakter zonder de authenticiteit van de ruimte te veranderen. Het grote formaat 120 x 278 cm is zowel op de vloer als op de wand toe te passen.

Ⓒ Ferm Living en Fauteuil Todd van Pols Potten

In alle woonstijlen is dit jaar donker hout in opkomst met duidelijk zichtbare nerven, een streepstructuur of zelfs een hoogglanslak. De retro-look zoals je die ziet in de collectie van Pols Potten, bestaat uit meubelen, verlichting en artistieke accessoires die vaak handgemaakt zijn van keramiek, hout en steen.

Ⓒ modulaire tapijtplanken van dessotarkett.nl en kast van Ferm Living

Hoogpolige structuren maken een grote comeback in het interieur. De zachte textuur van de hoogpolige Desso One Soft Planks is een boost voor meer comfort, optimale akoestiek en warmte. Door de vervangbare tapijtplanken is een hardnekkige vlek of beschadiging snel verholpen. De nieuwe retro-vibe voelt beter dan ooit, helemaal in combinatie met dit donkerbruine dressoirkastje in gerookt eiken van Ferm Living.

Ⓒ Tine K Home en keramieken borden Wabi van Casa Gitane

Voor een natuurlijke levensstijl is een meer ontspannen manier van wonen belangrijk. Niet te veel strakke lijnen en grote contrasten maar meer vloeibare lijnen, organische objecten en duurzame materialen die elkaar versterken. Laat je inspireren door de totale lifestyle beleving van Tinek Home en de serviescollectie van Casa Gitane.

Ⓒ tapijtplanken van Dessotarkett en quilt En-tir van House of Quinn

Zoek naar elementen voor in huis die duurzaam gemaakt zijn en ook weer te recyclen zijn. Stijlvol voor op het bed of als wandkleed is deze quilt van House of Quinn. De tapijtplanken Desso One Soft Planks zijn 100% recyclebaar.

Wekelijks alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

In deze entertainmentupdate bespreken Wilson Boldewijn en verslaggever Jordi Versteegden de uithaal van Johan Derksen richting Eva Jinek. De presentatrice reageert exclusief op zijn uitspraken. Verder: de tv-carrière van Rob Kemps brengt zijn carrière als Snollebollekes in gevaar. Ook reageert het O...

Een groepje vissers krijgt de schrik van hun leven als ze een onverwachte vangst doen tijdens hun trip.

In de buurt van het Limburgse dorp Beek is een tornado gespot. Eerder vandaag waaiden er meerdere daken van huizen in het dorp door een mogelijke valwind.

Zangeres Dua Lipa trad twee dagen op in de Ziggo Dome. Ze sprak daarin een aardig woordje Nederlands, tot grote hysterie van de aanwezige fans.

De een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Deze week zijn we te gast bij het gezin van Margriet en Elmar Jansen in Almere.

Te weinig ruimte in de tuin of op het balkon, mogelijke geluidsoverlast, een te klein huis, een te oud huis en vooral: de kosten. Woningeigenaren maken zich grote zorgen over de verplichting om vanaf 2026 bij vervanging van de cv-ketel een hybride warmtepomp of een andere, gasloze installatie te pla...

Duurzaamheid wordt in het interieur steeds belangrijker. Veel mensen willen zo duurzaam mogelijk wonen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.. Ga bijvoorbeeld voor een groene keuken waarin je tijdens het koken energie kunt besparen. Trendwatcher Monique van der Reijden vertelt over ...

De een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Deze week zijn we te gast bij Bettina Neseker die met haar gezin in Amsterdam woont.

Sommige beroepen zijn al meditatief van zichzelf. Zo’n beroep is dat van een huisschilder: je treft vaak iets aan wat moet worden opgeknapt en wat mensen zelf niet kunnen oplossen. Je schuurt, verft en lakt en het is weer prachtig om te zien. En het is een vak wat altijd nodig is, zeker in deze huiz...

We hebben allemaal wel vergeten hoekjes die eigenlijk niet aangekleed of gedecoreerd zijn, en waarvan we niet weten wat we er mee zouden moeten. Laten we daar eens verandering in brengen. Met deze slimme manieren gaan we die loze hoek in de woonkamer inrichten.