Lieven de Cauter over publieke ruimte - Architectuur.nl

2022-04-21 06:27:13 By : Mr. Ronnie Zhang

Op vrijdag 23 oktober geeft de Belgische cultuurfilosoof Lieven de Cauter in de Hofpoort in Rotterdam een lezing over de staat en transformatie van de stedelijke publieke ruimte. Van ‘vrijplaats’ voor uitwisseling en ontmoeting en fundament van een democratische samenleving, naar een steeds verder gecontroleerde en gecommercialiseerde ruimte.

Socioloog Willem Schinkel gaat vervolgens het gesprek aan: wat betekent dit voor het gebruik en de betekenis van de publieke ruimte, in Rotterdam en elders? In hoeverre is er nog sprake van een homogeen en vrij publiek domein? En hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Lieven De Cauter is filosoof en kunsthistoricus. Hij doceert cultuurfilosofie aan de architectuurfaculteit van de KU Leuven, Luca en RITS School of Arts. Hij is auteur van boeken: over hedendaagse kunst, moderniteit, architectuur, de stad, en politiek.

Willem Schinkel  is als socioloog verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij publiceert over tal van publieke vraagstukken, als klimaatverandering, migratie, kapitalisme en democratie.

Podium voor stadscultuur De Dépendance is opgericht door ontwerpbureau ZUS en verhuisde van het Schieblock naar de Hofpoort, de voormalige Shelltoren aan het Hofplein.

Vrijdag 23 oktober Start 20.30 Hofpoort, Hofplein 20  Rotterdam

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Architectuur.nl is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden.

This is a modern website which will require Javascript to work. Please turn it on!