Milieustraat Woerden: dit moet je weten - indebuurt Woerden

2022-05-21 19:04:51 By : Mr. Tony wang

Of je nu jouw huis verbouwt of je zolder opruimt, er komt altijd wel een keer dat je met veel afval zit. Gelukkig is daar de milieustraat in Woerden waar je al dat afval kwijt kunt. Je kunt daar gratis grofvuil heen brengen. Maar ook bouw- en sloopafval tegen betaling. We zetten op een rij wat je allemaal moet weten over de Woerdense milieustraat.

Mocht je de milieustraat in Woerden nog niet weten te vinden, het adres is Pijpenmakersweg 4 in Woerden. Let erop dat de ingang is aan de kant van straat Barwoutswaarder. Met jouw afvalpas kun je de milieustraat met de auto inrijden. Neem ook een legitimatiebewijs mee. De uitgang is aan de zijde van de Hollandbaan. De openingstijden van de milieustraat zijn:

Let op: de gemeente roept op om alleen te komen als het nodig is, vanwege de coronamaatregelen. Kom alleen en houd 1,5 meter afstand. Hou ook rekening met lange wachtrijen.

Hard plastic, piepschuim of een matras dat weg moet? Dat breng je naar de milieustraat in Woerden. Hieronder vind je op een rij wat je allemaal kwijt kunt bij de afvalstraat.

In de milieustraat staat aangegeven waar je wat kunt deponeren. Kom je er niet uit? Dan kun je het aan een van de medewerkers vragen.

Als inwoner van de gemeente Woerden heb je een afvalpas gekregen (een per huishouden). Hiermee kun je 24 keer per jaar gratis grofvuil naar de milieustraat brengen. Je moet bij twee zaken wel even opletten, want het kan zijn dat er extra kosten bij kunnen kijken, dat zijn:

Er is al een aantal regels genoemd, zoals het meenemen van een afvalpas. Maar er zijn meer huisregels, die vind je hieronder:

Bouw- en sloopafval mag je naar de milieustraat brengen, maar je moet er wel voor betalen (€10,- per kwart kuub). Voorbeeld: je bent de keuken aan het verbouwen. De oude apparatuur kun je gratis inleveren. Maar voor het inleveren van de keukenkasten moet je wel betalen, dat valt namelijk onder bouw- en sloopafval. Net als:

Tip: ben je nu jouw hele huis aan het verbouwen? Dan is het misschien wel voordeliger om een container te huren bij een commercieel bedrijf.

Heel leuk, zo’n milieustraat, maar hoe zit het als je een koelkast of zitbank hebt en geen vervoer hebt om dat ernaartoe te brengen? In Woerden kun je grofvuil ook – tegen betaling – laten ophalen. Let op: bouw- en sloopafval is geen grofvuil. Onder andere het volgende kun je op laten halen:

Een afspraak maak je via de gemeente (tel.14 0348). Het mag niet meer dan 1,5 kuub zijn en je moet het voor 07.30 uur buitenzetten op de afgesproken dag. Je moet dan zelf thuis zijn voor de betaling. De kosten zijn €25,- en je moet via pin betalen.

Meer handige tips over afval in Woerden vind je via Afvalwijzer.

De meeste tuinplanten en bloemen zitten in plastic potjes. En de tuingrond om de planten een fijn plekje te geven,…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Woerden en blijf op de hoogte van alles over en rondom Woerden.

Klussen kan makkelijker én voordeliger: ‘Bij ons huur je alles wat je nodig hebt’

Aangeboden door Gromax Verhuur Woerden

Aangeboden door Brood & Ko Woerden

Winkelupdate: dit komt er in het pand van C&A aan het Kerkplein

Blijf op de hoogte van alles uit Woerden

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden