Moxy hotel aan de Helling in Utrecht opent haar deuren; zo ziet het er van binnen uit

2021-11-22 14:32:00 By : Ms. Jane Yu

Het Moxy hotel aan de Helling in Utrecht opende woensdag haar deuren. Een aantal voorzieningen, zoals het terras, de werkplekken en de horeca zijn voor iedereen toegankelijk. Donderdag arriveren de eerste gasten die ook in het hotel overnachten.

Een deel van de begane grond van het hotel is voor iedereen toegankelijk. Aan de Vaartsche Rijn zijn een aantal zit- en werkplekken, een horecagedeelte en een terras. Ook worden er fietsen verhuurd voor zowel gasten als mensen die niet in het hotel overnachten.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Moxy heeft naar eigen zeggen 'luxe maar betaalbare kamers gericht op de behoeften van millennials' en is een merknaam van de bekende hotelketen Marriott. Het Moxy hotel in Utrecht heeft 172 kamers.

Negen kamers zijn groter, waar bijvoorbeeld een gezin met kleine kinderen kan verblijven. De andere kamers hebben een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en een badkamer. Het idee is dat gasten uitgebreid gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Donderdag arriveren de eerste gasten die daadwerkelijk in het gloednieuwe Moxy hotel gaan slapen. Moxy verwacht dat het hotel in Utrecht binnen een maand halfvol is.

De gemeente keurde de bouw van het hotel in 2018 goed. Voorheen was kringloopwinkel De Waarde op deze locatie gevestigd in de oude Citroën Boll-garage. Dat gebouw is gesloopt. Het hotel is gelegen in Rotsoord, een gebied dat de afgelopen jaren is getransformeerd van bedrijventerrein naar een plek voor wonen, werken en horeca.

De bouw van het nieuwe Moxy hotel aan de Helling in Utrecht bevindt zich in de finale…

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

De nieuwe editie van de DUIC krant is uit en wordt verspreid door de hele stad. Lees het hier of haal het op in de stad.

Lees de laatste editie nog eens »