Op Zoek Naar de Beste Kleuren voor de Woonkamer voor Kleurenfans

2022-04-21 06:27:05 By : Mr. Hansen Chen

De beste kleur in de woonkamer? Voor velen is dat wit, beige, grijs of misschien lichtblauw of groen op de muren en daarbij het liefst bruin, grijs, zwart en beige als kleuren voor meubels en niet te veel kleurige accessoires alsjeblief. Maar wat als je gek bent op kleur? Hoe richt je dan je huis in? Ga je in het wilde weg maar kleuren op de muur verven en gekleurde accessoires in huis halen? Ja, dat kan. Maar in dit artikel willen we je een aantal andere manieren laten zien om lekker kleurrijk en toch gedoseerd aan de slag te gaan met je interieur.

Laten we beginnen met dit leuke interieur. Hier is kleur op twee manieren verwerkt in de woonkamer. Enerzijds door te kiezen voor een heldere blauwe kleur op de muren. Anderzijds door te kiezen voor fleurige schilderijtjes en lijstjes aan de muur.

Een leuke en moderne manier om anno 2022 kleur in je woning aan te brengen is door te kiezen voor een wit decor met gekleurde meubels of accessoires daarin. Durf bijvoorbeeld gerust te gaan voor die gele stoel, blauwe poef en rode tafel. Hier zij het primaire kleuren, maar het mag ook gerust roze of neon geel zijn als jij dat mooi vindt.

Je kunt prima uitpakken met veel verschillende kleuren in je interieur. Daar is helemaal niks mis mee. Houd er alleen wel rekening mee dat je een soort waaier aan kleuen aanhoudt. Heb je vier kleuren, laat die kleuren (in bepaalde tinten) dan met regelmaat terugkeren in het interieur. In iedere hoek een andere lik verf of andere soort kleur, dat wordt wel heel rommelig.

Je kunt prima kiezen voor een bepaald statement in je interieur als kleur. Misschien houd je van rust maar ben je verzot op rood, zoals in interieur? Zet dan gerust rode accesoires, bloemen en meubels neer. Op die manier heb je wel kleur, maar zorg je door een goed decor voor rust.

Je kunt ook uitpakken met kleur zonder meteen naar de overdadige en agressieve kleuren zoals geel, oranje en rood te grijpen. In dit interieur is gekozen voor een bruin behang met beige en andere vergeelde kleuren. Het tapijt is donker maar rustig blauw met beige en de stoelen zijn gemaakt van een groene en lichtblauwe stof. Door uit te pakken met een te gek behang, spannend gevormde stoelen maar ook met kleuren zoals blauw, bruin en groen, oogt dit appartement enerzijds rustig maar anderzijds ook heel spannend.

Pastelkleuren kennen we allemaal wel als een truc om kleur in je huis te brengen zonder extreme overdaad. Een truc die je misschien niet kent is door pastelkleuren te combineren met bijvoorbeeld blauw of groen. Een zacht of vergrijsd groen met pasteloranje werkt bijvoorbeeld super goed maar ook het blauw met roze, zoals in het appartement hierboven heeft enerzijds een rustgevend effect maar is anderzijds ook heerlijk kleurrijk.