Rik geeft tekst en uitleg na kritiek op kledenopdracht in WIDM | RTL Boulevard

2022-04-21 06:28:54 By : Ms. Junxia Rao

De makers van het nog altijd populaire programma 'Wie is de Mol?' kregen flink wat kritiek na de halve finale die zaterdagavond werd uitgezonden. De opdracht waarin de kandidaten straten moesten bedekken met kleden werd op zijn zachtst gezegd niet gewaardeerd door kijkend Nederland. Presentator Rik van de Westelaken (50) geeft tekst en uitleg aan 'Televizier'.

In de opdracht, die Carpet Diem heette, moesten de kandidaten zo veel mogelijk straten bedekken met vloerkleden. Het zag er weliswaar prachtig uit, maar toch waren kijkers ontstemd. Ze vonden het 'zielig' voor de winkeleigenaren die hun kleden vies zagen worden. En dan was er nog de vraag: hoe krijgen al die winkeliers hun eigen kleden terug?

Voor iedereen die zich zorgen maakt, heeft Rik het verlossende antwoord. "We hebben van tevoren aan alle winkeliers gevraagd of ze mee wilden werken aan deze opdracht. Ze waren ontzettend enthousiast", vertelt hij aan Televizier. "De tapijten zijn van tevoren gemarkeerd, zodat iedereen wist welk kleed van wie was. Uiteraard zijn alle tapijten na de opdracht met zorg nagekeken door het productieteam van Wie is de Mol? en schoon teruggebracht naar de eigenaren." 

Volgens Rik is de opdracht juist voordelig geweest voor de winkeliers. "We hielden nog contact daarna en hoorden zelfs dat er veel meer kleden verkocht zijn die dag door alle toeristen die we trokken met de opdracht." 

In diezelfde aflevering werd er bekend wie de finalisten zijn van het 22e seizoen van Wie is de Mol? Eén van hen is Kim-Lian van der Meij. Rob Goossens hoopt vurig dat zij niet de Mol is, want dan is dit volgens hem 'het saaiste seizoen ooit'. Waarom hij dat vindt, zie je in onderstaande video.

Heb je de achtste aflevering van dit seizoen gemist? Die kijk je hier terug. WIDM zie je nog twee zaterdagen rond 20.30 uur op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!