Stukje oranje luchtbrug in huis: Linda maakt meubels van de Rotterdam Rooftop Walk

2022-07-30 12:07:14 By : Mr. Andrew Zhen

Ah, wat missen we de Rotterdam Rooftop Walk. De feloranje luchtbrug – tussen het dak van het WTC en de Bijenkorf – domineerde afgelopen lente onze binnenstad. Meer dan 204.000 mensen wandelden eroverheen! Helaas was de constructie tijdelijk, maar gelukkig kun je het Rotterdamse icoon straks neerzetten in je eigen huis.

Nou, een stukje dan. Linda Post, van The Talk of the Town (TTOTT), brengt namelijk een nieuw product op de markt. Je voelt hem al aankomen… Het Rooftopstapje! 

In haar werkplaats op de Keilewerf maakt Linda interieurdesign van het restmateriaal van Rotterdamse stadsiconen. Zoals lampjes van de oude Willemsbrug of Luxorpoefjes. Afgelopen weken zat ze tot over haar oren in het oranje tapijt: “Een hele pallet vol. We kregen stukken van de trappen en het vlakke gedeelte; een paar honderd vierkante meter aan rollen van de Rotterdam Rooftop Walk.”

Het resultaat is een oranje eyecatcher, die je op meerdere manieren (en in meerdere ruimtes) kunt gebruiken. “Het is een multifunctioneel meubeltje, en een knipoog naar het icoon zelf. Kinderen kunnen erop staan als een verhoginkje, maar je kunt het ook als bijzettafel gebruiken.” Linda heeft er bewust voor gekozen het ontwerp ‘open’ te maken. “Vanaf de zijkant zie je de trap, maar je kunt het ook makkelijk verplaatsen en er iets inzetten.”

Lees verder onder de foto’s >

De designer benaderde de Rotterdamse Dakendagen al voordat ze zelf überhaupt op de luchtbrug had gestaan. “Ik vond het – net als de rest van de stad – zo jammer dat het niet lang kon blijven. Normaal gebruiken we alleen materialen van bestaande Rotterdamse iconen. Maar dit werd opeens een icoon! Je zag het overal in de media. Dus het paste perfect bij onze andere projecten.” Het enige verschil was wel dat dit project in een sneltreinvaart ging. “Plannen, ontwerpen, renoveren; daar gaan jaren overheen. Nu moet alles in no time klaar zijn, dus we hebben afgelopen weken volle bak gewerkt. Eigenlijk is het onmogelijk wat we mogelijk proberen te maken.”

Hoewel de Rooftofstapjes nog in de verkoop moeten, zijn wij natuurlijk benieuwd: welk icoon wilt Linda nog meer onder handen nemen? “Ik denk dat heel veel inwoners blij worden van een stukje van De Kuip, en na De Hef en de Willemsbrug staat natuurlijk de Erasmusbrug nog op mijn lijstje. Maar die is voorlopig nog niet aan de beurt!

Wil je jouw interieur opvrolijken met een Rooftopstapje? Op donderdag 28 juli worden de oranje schatjes gelanceerd. Je scoort ze via de website van TTOTT, en de prijs is 184 euro. Voor nu worden er maar rond de driehonderd gemaakt, en een tweede levering is nog niet zeker. “We maken al onze producten op bestelling, zodat er geen materiaal verloren gaat.” Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

De straten van Rotterdam zijn versierd met sportieve schilderingen! Vorig weekend vond het World Street Painting festival plaats, waarbij verschillende…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Rotterdam en blijf op de hoogte van alles over en rondom Rotterdam.

Kosteloos van je boete af: ‘4 van de 5 parkeerboetes zijn onterecht’

Aangeboden door Amazing Oriental Rotterdam Zuidplein

Aangeboden door Dille & Kamille – Rotterdam

Nieuw! Amazing Oriental is geopend in Winkelcentrum Zuidplein

Aangeboden door Dille & Kamille – Rotterdam

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden

>