Te sterke tapijttegel lijm van noodopvang maakt vloer sporthal Waterpoort onbruikbaar – BarendrechtNU.nl

2022-05-21 19:11:15 By : Hailey Wang

Bekijk ook de Miniblog van 13/05/2022 voor meer informatie en andere berichten.

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de actuele treintijden van NS station Barendrecht

BARENDRECHT – Gebruikers van sporthal Waterpoort kunnen momenteel (grotendeels) geen gebruik maken van de sporthal. De vloer van de hal zit vol met lijmresten die er niet meer af gaan: “Inzet van een schoonmaakbedrijf en inzet van onze eigen medewerkers heeft niet/onvoldoende mogen baten“, aldus de gemeente.

Het gaat om lijm van tapijttape die werd gebruikt voor het aanbrengen van de tapijttegels voor de (ongebruikte) noodopvang van asielzoekers uit Oekraïne. Deze lijm bleek achteraf te sterk, zo meldt een woordvoerder van de gemeente. De vloer is gelegd onder verantwoordelijkheid van de gemeente.

“Het overgrote deel van de vloer in deze staat is niet te gebruiken door de verenigingen. Er is een klein deel van zaal voldoende schoongemaakt zodat daar activiteiten die gebruik maken van een eigen ondervloer (bijv. Judo) wel kunnen sporten“, aldus de gemeente.

Gebruikers van de sporthal werden afgelopen week geïnformeerd over de problemen met de vloer. Een klein deel van de rechter zijde van de zaal blijft bruikbaar voor sportactiviteiten.

De gemeente heeft laten weten dat de volledige toplaag van de vloer moet worden vervangen. De kosten hiervan -alsook het aanbrengen van nieuwe belijning- bedragen €30.000: “De kosten kunnen gedekt worden uit de vergoeding die de gemeente ontvangt vanuit het Rijk voor het inrichten van de opvanglocatie in de sporthal.”

Gezien de levensduur van de vloer zou de toplaag van de vloer binnen nu en twee jaar ook zonder deze schade worden vernieuwd, laat de gemeente weten: “We zijn nu van plan dit zo snel mogelijk te laten doen. Streven is dit in de zomer of zoveel eerder als mogelijk te laten doen.”

Update: Gebruikers van sporthal Waterpoort kunnen momenteel nog steeds geen volledig gebruik maken vd sporthal: De vloer vd sporthal zit vol met lijm en die gaat er niet af, daardoor is sporten niet mogelijk (muv klein deel). De volledige vloer moet worden vervangen. Later meer. https://t.co/VJVol6yvtm

Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht

Certificaat ‘Gezonde Speeltuin’ voor Oranjespeeltuin Barendrecht

Pand aan Zuideinde met spoed gesloten: “Safehouse aangetroffen met handelshoeveelheden harddrugs”

Gemeente in gesprek met ProRail: 300 nieuwe woningen in plaats van verkeersleidingspost naast station Barendrecht

Politie achtervolgt auto vanaf 3e Barendrechtseweg: Vuurwapens aangetroffen in auto aan de Strausslaan

Brandje bij noodopvang aan Zuider Carnisseweg door oververhitte pomp

Noodopvang in Sporthal Waterpoort wordt weer afgebouwd: Op korte termijn niet nodig

Sporthal Waterpoort wordt gereed gemaakt voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne

Sporthal Waterpoort ingericht voor opvang van 100 vluchtelingen uit Oekraïne