Voordelen van modulaire vloeren - Interieurjournaal.com

2021-11-22 14:15:03 By : Ms. Cloris Chen

Foto's: Interface Een gebouw is niet alleen functioneel; het moet een plek zijn waar mensen graag samenkomen, zich goed voelen en/of effectief samenwerken. De inrichting en vormgeving dragen hier in belangrijke mate aan bij. Met modulaire vloeren leg je daar – letterlijk – een goede basis voor. Het modulaire karakter zorgt voor flexibiliteit en maakt het makkelijk om harde (ook vinyl) en zachte (tapijt) vloertegels te combineren in allerlei texturen, kleuren en motieven: Design-by-tile. Ook is het eenvoudig om verschillende zones aan te maken (zoning). Dit biedt natuurlijk praktische voordelen. Zo kun je eenvoudig losse vlakken indelen voor plekken die meer te verduren krijgen, zoals vinyltegels. Denk aan de vloer rond koffiemachines. Onderzoek zou ook aantonen dat een goed ontworpen samenspel, waarin akoestiek een belangrijke factor is, de stemming en het moreel van gebruikers verbetert. Afwisselen tussen rustige en actieve ontwerpen heeft ook een positief effect, wat natuurlijk ook geldt voor de tegels die de luchtkwaliteit verbeteren. Het gebruik van natuurlijke patronen en ontwerpen blijkt ook de productiviteit te verhogen en het ziekteverzuim te verminderen. Modulaire vloeren maken het veel gemakkelijker om vaker van ontwerp te veranderen. Voor sommige soorten organisaties kan dat heel welkom zijn. Denk aan de retailsector, die steeds nieuwe manieren moet bedenken om de klant te verleiden en het interieur voortdurend moet aanpassen aan het assortiment. Daarnaast dragen modulaire tegels bij aan de circulaire economie, doordat een modulaire vloer bij het leggen minder snijafval genereert. De vloer wordt immers niet uit een groot stuk gesneden, maar uit kleinere tegels. Waar het gemiddelde afvalpercentage bij het leggen van een gewone vloer rond de 20% ligt, ligt dat percentage bij een modulaire vloer ongeveer de helft lager.

Sommige fabrikanten nemen hun producten terug voor recycling. Bijvoorbeeld tapijttegelfabrikant Interface via hun wereldwijde terugnameprogramma ReEntry: gebruikte tegels worden schoongemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en daarna weer verkocht. Als de tegels teveel beschadigd zijn, worden de garens in ieder geval hergebruikt via het ReUse recyclingprogramma. Modulaire vloeren zijn immers ideaal voor tijdelijk gebruik door hun flexibiliteit: dankzij hun modulaire karakter zijn transport, verplaatsing en hergebruik veel gemakkelijker dan bij bijvoorbeeld vaste vloerbedekkingen.

www.interface.com www.interfaceinc.com

Nieuws, interieur, inrichting, woning, project, kantoor, horeca, horeca, gezondheidszorg, ziekenhuis, zorg, vloer, vloerbedekking, tegel, strip, strips, vinyl, pvc, lvt, tapijt, tegel, vloeren, modulair, circulair, duurzaam, zonering, #interface, @InterfaceInc

Ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws in je mailbox!

Vul je e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van jouw voorkeuren.