Waarschuwing Balta - Interieurjournaal.com

2021-11-17 09:04:50 By : Mr. JD Zhao

Volgens De Tijd had het bedrijf in het derde kwartaal een omzet van € 151,5 miljoen, 5% meer dan vorig jaar, maar minder dan in de markt verwacht. Het brutobedrijfsresultaat (EBITDA) van € 21 miljoen was in lijn met de verwachtingen van analisten, maar is 4% lager dan vorig jaar. Dat de daling beperkt is gebleven, is mede te danken aan de prijsverhogingen die Balta heeft doorgevoerd.

"Dat compenseerde gedeeltelijk de aanzienlijk hogere grondstof-, transport- en meer recentelijk sterk gestegen energiekosten die onze sector troffen", aldus het bedrijf. ingekochte grondstoffen gedurende het jaar.'

Maar aan dat positieve effect komt een einde. Bovendien begint de stijging van de energieprijzen pas echt in de marges te bijten. Aanzienlijke stijgingen van de energiekosten in Europa begonnen ons vanaf september te raken en zullen verdere actie vereisen.

Balta zet zijn spaarprogramma (Next) onverminderd voort. Tijdens het derde kwartaal realiseerde het nog eens € 5 miljoen aan operationele besparingen. "Over het algemeen liggen de resultaten van het plan voor op schema", aldus het bedrijf.

De nettoschuld aan het einde van het derde kwartaal steeg met 9,4% tot EUR 322,5 miljoen in vergelijking met eind juni, als gevolg van een toename van het werkkapitaal, voornamelijk veroorzaakt door verhitte grondstofprijzen.

www.baltagroup.com www.balta.be www.balta-carpets.com www.modulyss.com www.itccarpets.com

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, huis, residentieel, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, strips, strip, klik, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, grondstoffen, tapijttegel, #arcedition, #baltagroup, #bentleymills, #captiqs, #itccarpets, #modulyss

Ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws in je mailbox!

Vul je e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van jouw voorkeuren.