Wie is Angela Kelly, de persoonlijke garderobeadviseur van koningin Elizabeth?

2021-11-22 14:18:10 By : Mr. Jacy Z

Elk item op deze pagina is gekozen door een Town & Country-editor. We kunnen commissie verdienen op sommige van de items die u wilt kopen.

Kelly is verantwoordelijk voor het onderhouden, samenstellen en ontwerpen van de garderobe van de koningin.

Vorige week verraste prinses Beatrice koninklijke kijkers met een onconventionele koninklijke trouwjurk: geen op maat gemaakte jurk ontworpen door een zorgvuldig uitgekozen couturier, maar een vintage, geleend uit de eigen kast van koningin Elizabeth - en gerenoveerd en aangepast, met de hulp van de kleermakers van de koningin.

Een van die naaisters, Angela Kelly, is op zich al een bekende van koninklijke fans. Kelly's formele titel is Persoonlijk adviseur van Hare Majesteit (The Queen's Wardrobe), wat betekent dat Kelly de curator en ontwerper is van de kleding van de koningin, maar ze is ook een goede vertrouweling en vriend van de koningin.

Dit is wat je nog meer over haar moet weten.

In oktober 1992 werkte Kelly als huishoudster voor de Britse ambassadeur in Duitsland, Sir Christopher Mallaby, voordat ze werd aangenomen door de koninklijke huishouding, meldt The Telegraph. De koningin en prins Philip bezochten Mallaby's huis tijdens een officieel koninklijk bezoek aan Duitsland en ontmoetten Kelly bij toeval. Kelly zei dat ze van plan was terug te keren naar Groot-Brittannië, en het jaar daarop kreeg ze een baan aangeboden als dressoir voor de koningin. "Ik denk dat de koningin me aardig vond en besloot dat ik betrouwbaar en discreet was", zei Kelly over haar aanwerving.

Drie jaar nadat ze bij de koningin was gekomen, werd ze gepromoveerd tot Senior Dresser. Kelly werd later Personal Assistant en Senior Dresser in 2002, meldt Harpers Bazaar UK.

"Ik kom uit een nederige achtergrond en ik hoop nederig te blijven", zei Kelly ooit in een interview, volgens de Daily Mail. Kelly groeide op in een bescheiden huishouden in Liverpool, waar haar ouders, Thomas en Teresa Bradley, werkten als kraanmachinist en verpleegster.

Kelly was niet formeel geschoold in de modewereld, maar haar moeder leerde haar naaien en kleding maken voor haar poppen. "Wat ze mist in opleiding, maakt ze goed met haar ambitie", vertelde Kelly's ex-man Jim Kelly aan de Daily Mail. "Ze verliet de school als jong meisje en heeft nooit een formele opleiding gehad, maar ze is doorgegroeid naar de top van haar beroep. Ze heeft altijd al voor de koningin willen werken en heeft daarvoor veel opgeofferd."

Inclusief het lichtgele ensemble gedragen door de koningin op het koninklijk huwelijk van Will en Kate in 2011:

Kelly ontwierp ook een paar jurken die de vorst droeg voor haar historische diamanten jubileumfeest in 2012, zoals dit mintgroene ensemble:

Het label heet Kelly & Pordum, dat ze samen met naaister Alison Pordum oprichtte. "Ik ontwerp de kleding en Alison Pordum en ons team maken ze", vertelde Kelly aan The Telegraph. "Het begon allemaal omdat we een of twee dingen voor de koningin ontwierpen die ze leuk vond, en van het een kwam het ander."

Kelly, die gescheiden is, heeft drie volwassen kinderen: twee zonen en een dochter. Ze is ook oma.

De Royal Victorian Order wordt uitgereikt door de koningin om mensen te eren en te erkennen die de koninklijke familie hebben gediend. In 2012 werd Kelly benoemd tot luitenant van de Royal Victorian Order in Buckingham Palace.

Kelly publiceerde Dressing The Queen: The Jubilee Wardrobe, ter gelegenheid van het diamanten jubileum van de koningin in 2012. Het gaf lezers een kijkje in veel van de meest memorabele outfits van de koningin die ze tijdens haar jubileumjaar droeg.

Ze volgde het in 2019 op met The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe, die veel charmante anekdotes onthulde over de vorst en het leven in Buckingham Palace, zoals dat de diamanten van Hare Majesteit worden gepolijst met gin en water, en dat Kelly vaak winkelt in de "koopjesemmer" om de liefde van de koningin voor een goede deal te bevredigen.

Kelly is een essentieel onderdeel van de binnenste cirkel van de koningin en de twee vrouwen hebben in de loop der jaren een vriendschap ontwikkeld. Hoewel Kelly de koningin nog steeds 'Majesteit' noemt, is ze een van de weinige niet-familieleden die de koningin mag aanraken. Kelly wordt ook wel de "poortwachter" van de vorst genoemd vanwege hun hechte relatie. Kelly ziet de koningin elke dag, gaat regelmatig met haar mee op buitenlandse reizen en woont op het terrein van Windsor Castle, meldt de Daily Express.

"Ik hou van de koningin en alles aan haar", vertelde Kelly ooit aan The Telegraph. "Ze heeft me in de loop der jaren in staat gesteld om dichter bij haar te komen. Ik zou nooit over de schreef gaan en ik blijf onder de indruk van de koningin."

Kelly stelt dat de twee een verrassend normale relatie hebben. "We zijn twee typische vrouwen. We bespreken kleding, make-up, sieraden. We zeggen: 'Zou dit sieraad mooi staan ​​bij die outfit?'