Zelf je PVC vloer leggen? Dit kan zonder lijmen of klikken | amstelveennieuwsblad

2021-12-07 00:23:23 By : Mr. Fred Zhang

Simplay is niet alleen een makkelijk te leggen vloer. Volgens de fabrikant zijn de strips 100 procent recyclebaar. En upcyclable: versleten strips dienen als grondstof voor een nieuwe vloer. Er worden biologische weekmakers gebruikt in plaats van milieubelastende. Deze weekmakers maken de strips flexibel zodat je ze gemakkelijk zelf kunt leggen. De fabrikant biedt garantie en installatieondersteuning.

Dit artikel is een samenwerking met mediapartner KlusVisie. De komende tijd leest u meer van deze artikelen op deze website.

LEGGEN VAN DE VLOER U legt de PVC-strips of tegels op een vlakke vloer, in de praktijk vaak een zandcement dekvloer. Inspecteer deze vloer op eventuele verf- en andere resten. Je snijdt het af met een plamuurmes. Stofzuig vervolgens de vloer. De vlakke cementdekvloer zorgt voor een goede ondergrond, egaliseren is niet nodig. De ondergrond kan bijvoorbeeld ook een marmoleum of siergrindvloer zijn. Simplay kan ook over oude parketvloeren worden gelegd. 

Als tussen de planken afgeschuinde randen (v-groeven) groter dan 2,3 mm zichtbaar zijn, verzegel deze dan met aluminiumtape. Dit voorkomt overschrijven. Gewone tape is niet geschikt omdat deze kan doorhangen. Bent u de eigenaar van een plankenvloer op een balk in een oud huis? Daarna kunt u de vloer egaliseren met een Jumpax ondervloer. Deze ondervloer is tevens een extra isolatielaag.

De stroeve honingraatstructuur van de ondervloer. - Werkvisie

PLAATS Hoe blijft de vloer netjes op zijn plaats zonder lijm of klikken? Dankzij de stroeve honingraatstructuur van de onderlaag en het gewicht van circa 8 kg per vierkante meter. De structuur heeft ook nog een andere functie. Een zandcement dekvloer kan wat korrels bevatten nadat deze in de loop der jaren is gelegd. Deze kleine deeltjes blijven op hun plaats en zullen niet doorschijnen. SimLay is vrijwel operatievrij. Daarom kan de vloer na wat zaagwerk strak tegen de muur worden gelegd. Ook kunt u de vloerdelen bij de deurkozijnen op maat zagen.

De vloer kan na plaatsing geen kant meer op en blijft mooi gesloten. Een groot voordeel is dat je geen afdeklatten hebt zoals bij een vloer met een kliksysteem. Het snijden van een deurmat is meestal een lastige klus. Bij Simplay niet, want de entreestrips sluiten aan op de PVC-strips. Je kunt dus gewoon doorgaan met leggen en de mat zo groot maken als je wilt.

Op de PVC-strips sluiten toegangsstrips of bijvoorbeeld een deurmat aan. - Werkvisie

TESTONDERDELEN De Simplay vloer heeft vanwege projectkwaliteit een onderhoudsvrije topslijtlaag van 0,7 mm en is daardoor ook vuilafstotend en antibacterieel. Zie je na jarenlang gebruik nog schade aan een strip? Dan klap je hem er gewoon uit en verwissel je de strip voor bijvoorbeeld een strip onder de bank. Bij een verlijmde vloer is wisselen en vervangen een stuk lastiger.

Interesse in een echte Simplay vloer? Laat je inspireren op www.simplaypvcvloeren.nl. Hier kunt u foto's bekijken en gratis een heel staal bestellen om zelf de kwaliteit te beoordelen. Meer informatie over het leggen van de PVC-vloer en andere klus- en gereedschapsinformatie vindt u op www.klusvisie.nl. Meer informatie over Simplay en de dealers: www.simplaypvcvloeren.nl.

Wat is KlusVision? De klusjesman die een uitdaging niet uit de weg gaat en op zoek is naar de laatste jobtrends, onderhoudstips en (ver)bouwweetjes, leest KlusVisie. De enthousiaste redactie bestaat uit een netwerk van ervaren vakmensen die praktische tips geven om snel aan de mooiste klus en slimste (ver)bouwresultaten te komen. Met handige stapsgewijze rapportages en duidelijke producttesten kan iedereen direct aan de slag. Kijk voor inspiratie en meer informatie op www.klusvisie.nl.

Het is niet toegestaan ​​teksten, foto's of enig onderdeel van deze website te kopiëren of te verspreiden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van